Άδωνης Γεωργιάδης: Το θέμα είναι αν θα παραμείνει ο γάμος…

Άδωνης Γεωργιάδης: Το θέμα είναι αν θα παραμείνει ο γάμος…

[Εξομολογήσεις…]

-Το Twitter είναι το αγαπημένο μου μέσο

«Πολύς κόσμος δεν το ξέρει. Από μικρός ήμουν πολύ ανακατεμένος στα κινήματα της άμεσης δημοκρατίας, των αρχαίων Αθηναίων δηλαδή.

Αυτό μ’ αρέσει πιο πολύ από όλα. Τα σόσιαλ μίντια για μένα είναι ένας τρόπος άμεσης δημοκρατίας στον σύγχρονο κόσμο.

Γιατί; Γιατί δίνουν στον καθένα τη δυνατότητα να πει τη γνώμη του εύκολα.

Αυτός που εφηύρε το Twitter με κάποιον τρόπο με ήξερε. Αλήθεια. Είναι το αγαπημένο μου μέσο. Είναι, δυστυχώς, το πιο τοξικό.

Τέσσερις στους δέκα έχουν ήδη ψωνίσει απ’ το καλάθι. Είναι πολύ μεγάλο νούμερο. Τεράστιο. Το 40% της αγοράς έχει περάσει έστω μία φορά απ’ το καλάθι.

Αν περάσει και δεύτερη και τρίτη, και δει τις τιμές να είναι ίδιες ενώ οπουδήποτε αλλού αλλάζουνε, αυτό στο τέλος για την κοινή γνώμη θα μετρήσει.

Γιατί ο κόσμος καταλαβαίνει ότι δεν μπορείς να κάνεις θαύματα με τον πληθωρισμό. Όλες οι εκθέσεις του ΔΝΤ, του Eurogroup και των ξένων οίκων λένε ότι για πρώτη φορά στην Ελλάδα η ανάπτυξη έχει τρία χαρακτηριστικά. Έχει 1/3 κατανάλωση, 1/3 επενδύσεις, 1/3 τουρισμό. Είναι πρωτοφανές ότι έχουμε 47 δισ. εξαγωγές.

Ο μοναδικός τρόπος για να κατεβάσουν οι αλυσίδες τις τιμές είναι να φοβούνται εμένα ότι θα τους κράξω την επόμενη ημέρα. Δεν υπάρχει κανένας άλλος. Στο τέλος της ημέρας, όταν θα πάμε στην κάλπη, θα επιλέξουμε ή Μητσοτάκη ή Τσίπρα, κάποιον να κυβερνήσει».

Υπογραφή: Άδωνης Γεωργιάδης, Υπουργός Ανάπτυξης


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ