Οι ΗΠΑ θα στείλουν στην Ουκρανία Bradley – Πακέτο βοήθειας 2,85 δισ. δολαρίων

Οι ΗΠΑ θα στείλουν στην Ουκρανία σχεδόν 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια, σε ένα τεράστιο νέο πακέτο που θα περιλαμβάνει για πρώτη φορά αρκετές δεκάδες μαχητικά οχήματα Bradley, δήλωσαν αμερικανοί αξιωματούχοι την Πέμπτη, στο τελευταίο βήμα της κυβέρνησης Μπάιντεν να στείλει όλο και πιο θανατηφόρα και ισχυρά όπλα για να βοηθήσει.

Η βοήθεια είναι η μεγαλύτερη μετά από μια σειρά πακέτων στρατιωτικού εξοπλισμού που έχει στείλει στην Ουκρανία το Πεντάγωνο από τα αποθέματά του.

Στόχος να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν περισσότερο οι ουκρανικές δυνάμεις κατά τους χειμερινούς μήνες, πριν ξεκινήσει η άνοιξη και ξεκινήσει μια αναμενόμενη αύξηση των μαχών.

Oπως αναφέρει το Associated Press αναμένεται ανακοίνωση την Παρασκευή όπως δήλωσαν Αμερικάνοι αξιωματούχοι, οι οποίοι μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας, επειδή οι λεπτομέρειες του πακέτου δεν έχουν ανακοινωθεί δημόσια.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς επιβεβαίωσαν σε κοινή δήλωση την Πέμπτη ότι οι ΗΠΑ θα παράσχουν Bradley στην Ουκρανία ενώ η Γερμανία θα παράσχει τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Marder.

Να θυμίσουμε πως οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν τον περασμένο μήνα ότι θα δώσουν μια συστοιχία αντιαεροπορικών πυραύλων Patriot στην Ουκρανία ενώ σύμφωνα με το Associated press η Γερμανία θα συμμετάσχει μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες στην προμήθεια μιας επιπλέον συστοιχίας αντιαεροπορικών πυραύλων Patriot στην Ουκρανία».

Τα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Bradley μπορούν να μεταφέρει περίπου 10 άτομα και θεωρείται ως ένα από τα κορυφαία σύγχρονα οπλικά συστήματα για να μετακινηθούν τα στρατεύματα με ασφάλεια στη μάχη.

Πηγή: Associated press
Φωτό: Wikipedia

Σχολιάστε εδώ