Super League: Το πανόραμα της 16ης αγωνιστικής – Βαθμολογία

Super League: Το πανόραμα της 16ης αγωνιστικής – Βαθμολογία

Ο ΠΑΟΚ λύγισε τον ΑΡΗ στη «μάχη» της Τούμπας, με το ψαλιδάκι του ηγετικού Ίνγκασον στο 45’+1’.

Η ομάδα του Λουτσέσκου επέστρεψε στις νίκες στο πρωτάθλημα (προερχόταν από το 1-1 με Ατρόμητο), αλλά και επί του αιώνιου αντιπάλου, αφού έβαλε τέλος στο σερί πέντε αγώνων στους οποίους δεν είχε πανηγυρίσει.

Πλησίασε στους τρεις βαθμούς τη 2η ΑΕΚ ο ΠΑΟΚ, ενώ παρέμεινε στα ίσα με τον Ολυμπιακό.

Ο Άλαν Πάρντιου με δηλώσεις του στον απόηχο του αγώνα τόνισε πως η ομάδα του έχει θέμα με το γκολ, αναφέρθηκε στον τραυματισμό του Πάλμα, ενώ έδωσε την δική του οπτική για την φάση του τέρματος του ΠΑΟΚ.

Ο Χουχούμης υπέγραψε την νίκη του Παναιτωλικού

Ο Έλληνας επιθετικός πέτυχε ένα καταπληκτικό γκολ με τακουνάκι και έγινε ο πρώτος σκόρερ του Παναιτωλικού στην μεγάλη κατηγορία, ο Χουχούμης… υπέγραψε την νίκη με κεφαλιά και η ομάδα του Αγρινίου κατάφερε να λυγίσει την αντίσταση των μαχητικών Περιστεριωτών, που αγωνίζονταν με 10 παίκτες από το 20ο λεπτό λόγω αποβολής με απευθείας κόκκινη κάρτα του Γιαννιώτη, με 2:0. Το σύνολο του Γιάννη Αναστασίου με την επικράτηση αυτή “έπιασε” εκείνο του Κρις Κόλμαν στην βαθμολογία της Super League.

Άνετη νίκη για τον Ολυμπιακό που “ανεβαίνει”…

Ο Ολυμπιακός μπήκε με το… δεξί στo 2023 με νίκη κόντρα στον Ιωνικό με 2-0 άλλη μία καλή εμφάνιση πλησιάζοντας την ΑΕΚ μετά το στραβοπάτημά της στους Ζωσιμάδες περιμένοντας το αθηναϊκό ντέρμπι…

Γρήγορα, απλά και χωρίς φθορά ο Ολυμπιακός έκανε… περίπατο στη Νίκαια κερδίζοντας 2:0 τον Ιωνικό, αποδεικνύοντας ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση, κυρίως μεσοεπιθετικά, απόδειξη ότι κατά διαστήματα “έκρυβε την μπάλα”.

Κακή ΑΕΚ απέναντι σε έναν πολύ καλό ΠΑΣ

Στραβοπατημα στο πρώτο παιχνίδι για το 2023 της “Ένωσης” στους Ζωσιμάδες με ήττα… σοκ πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Κακή και πολύ νευρική δεν μπόρεσε να ανατρέψει την δυναμική του ΠΑΣ στο πρώτο ημίχρονο όπου οι Γιαννιώτες αιφνιδίασαν τον “δικέφαλο” διεκδικώντας όλες τις μπαλιές και πιέζοντας την “Ένωση” σε λαθη και εκμεταλλευόμενοι την ταχύτητα των επιθετικών της προηγήθηκε με δύο τέρματα στο πρώτο ημίχρονο.

Εκτός κλίματος ο Βίντα ενώ τα άκρα δεν μπόρεσαν να κρατήσουν την ταχύτητα του ΠΑΣ.

Παρόλα αυτά η ΑΕΚ έχασε σπουδαίες ευκαιρίες να σημειώσει κι άλλα γκολ όπως αντίστοιχα και ΠΑΣ Γιάννινα.

Τι είπε ο Αλμέιδα

Στα πολλά λάθη των ποδοσφαιριστών του και την απουσία συγκέντρωσης στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα στάθηκε ο Αλμέιδα μετά την ήττα της ΑΕΚ από τον ΠΑΣ Γιάννινα.

“Θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει την ήττα. Στα πρώτα λεπτά δεν είχαμε καθόλου συγκέντρωση. Δημιουργήσαμε κάποιες ευκαιρίες που θα μπορούσαμε να μετατρέψουμε σε γκολ αλλά κάναμε λάθη που είχαμε μιλήσει πριν το παιχνίδι.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα επανήλθε στην κατάσταση των προηγούμενων ματ, απέναντι σε έναν αντίπαλο που έμεινε πίσω και προσπάθησε να κρατήσει το αποτέλεσμα. Κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να ισοφαρίσουμε, αλλά δεν τα καταφέραμε”

 

Το γκολ του Βερμπιτς ήταν αρκετό…

Μετά τις δύο συνεχόμενες γκέλες κόντρα σε Ιωνικό και ΟΦΗ, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε απόψε στις νίκες. Το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς νίκησε 1-0 εκτός έδρας τον Λεβαδειακό χάρη σε γκολ που πέτυχε ο Μπένιαμιν Βέρμπιτς στο 35′.

Στο πρώτο ημίωρο ο Παναθηναϊκός δεν ήταν καλός, αδυνατούσε να εκμεταλλευθεί τη κατοχή της μπάλας και ο Λεβαδειακός απείλησε δύο φορές. Τα σουτ του Τορό και του Μουτίνιο μπλόκαρε ο Μπρινιόλι και το ”τριφύλλι” ανεβάζοντας την απόδοσή του από το 30′ και έπειτα, κατάφερε να σκοράρει.

Στο 35′ ο Σπόραρ βγήκε στη πλάτη της άμυνας, γύρισε στον Βέρμπιτς κι εκείνος άνοιξε το σκορ. Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ αλλά στις καθυστερήσεις ο Στογιάνοβιτς νίκησε τον Παλάσιος και ο Σπόραρ σημάδεψε το δοκάρι των γηπεδούχων.

Στο δεύτερο μέρος, ο Παλάσιος δεν κατάφερε στο 55′ να κάνει το 2-0 και ο Λεβαδειακός στο 64′ με τον Βρακά έχασε μεγάλη ευκαιρία, με τον Μπρινιόλι να διώχνει σωτήρια σε κόρνερ. Όσο περνούσε η ώρα οι γηπεδούχοι πίεζαν, το ”τριφύλλι” όμως χωρίς να απειληθεί άλλη φορά πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Ο Γιοβάνοβιτς είναι προβληματισμένος

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με τον Λεβαδειακό τόνισε πως ο Παναθηναϊκός δίκαια είναι στην πρώτη θέση ενώ αναφέρθηκε στη σημασία των τριών βαθμών και την επιστροφή στις νίκες.

“Δύσκολη νίκη χωρίς καλή εμφάνιση. Χρειαζόμασταν χρόνο για ανάπτυξη, δεν είχαμε συνεργασίες. Το μόνο καλό σημείο ίσως ήταν μετά το γκολ που είχαμε 1-2 ευκαιρίες ακόμα για να πετύχουμε και το δεύτερο. Κι όταν έχουμε ένα σκορ με 1-0 και δεν μπορούμε εμείς σαν ομάδα που έχουμε διαφορά ποιότητας να δημιουργήσουμε, υπάρχουν στιγμές που μπορείς να απειληθείς. Σημαντική νίκη όμως, αν αναλογιστούμε πως είχαμε δύο ισοπαλίες συνεχόμενες”.

“Με προβληματίζει η εικόνα της ομάδας και μας αναγκάζει να σκεφτόμαστε περισσότερα όσον αφορά τον τρόπο παιχνιδιού, τις λύσεις και τι πρέπει να κάνουμε για να γυρίσουμε στο επίπεδο που ήμασταν. Είναι όμως κάποια δεδομένα. Είναι δύσκολο για μια ομάδα να κρατήσει για μεγάλη περίοδο ίδια συμπεριφορά και επίπεδο. Πρέπει να βρούμε τις λύσεις. Θα το συζητήσουμε με τους ποδοσφαιριστές για να βρούμε λύσεις. Υπάρχει και πίεση όσο προχωρά το πρωτάθλημα”.

paron.gr


Σχολιάστε εδώ