Ο Μητσοτάκης… ανακαλύπτει ξανά τη Νέα Δημοκρατία!

Ο Μητσοτάκης… ανακαλύπτει ξανά τη Νέα Δημοκρατία!

–Ζητά από παλιά στελέχη της παράταξης να βάλουν πλάτη εν όψει εκλογών

Επιστροφή στις… ρίζες σηματοδοτούν οι κινήσεις του Κυρ. Μητσοτάκη το τελευταίο διάστημα, με σκοπό να αποκαταστήσει την επαφή του με το «βαθύ κράτος» της Νέας Δημοκρατίας.

Οι εκλογές που έρχονται θα είναι και δύσκολες και επίπονες και ως εκ τούτου θα χρειαστεί κάθε δυνατή στήριξη προκειμένου να επιτύχει τον διπλό στόχο του, της αυτοδυναμίας και της παραμονής στην εξουσία. Και έτσι, εκών άκων, στρέφεται προς τα δεξιά, ίσως και δεξιότερα!

Αφότου εξελέγη αρχηγός, και μέχρι πρότινος, ο κ. Μητσοτάκης κρατούσε αποστάσεις ασφαλείας από τον πυρήνα των ψηφοφόρων της παράταξης.

Όσο για την παλιά φουρνιά στελεχών, αυτήν την αντιμετώπιζε ως βαρίδι στα σχέδιά του να μετατρέψει τη Νέα Δημοκρατία σε κεντρώα παράταξη. Σε αρκετές δε περιπτώσεις έδειξε να υποτιμά την ιστορία του κόμματος που ηγείται, ενώ σπάνιες ήταν οι φορές που υπερασπίσθηκε τα πεπραγμένα των προκατόχων του.

Με το ίδιο πάντα σκεπτικό, δήλωσε κατ’ επανάληψη, ακόμη και δημόσια, ότι οι ερχόμενες εκλογές θα κριθούν στον χώρο του Κέντρου, υποβαθμίζοντας έτσι τη συμβολή των νεοδημοκρατών ψηφοφόρων.
Αυτά μέχρι πρόσφατα. Μια σειρά από γεγονότα που έλαβαν χώρα το τελευταίο κυρίως δίμηνο υποχρέωσε τον πρωθυπουργό να καταλάβει ότι δεν αρκούν οι εισροές ψηφοφόρων από το Κέντρο για να του εξασφαλίσουν την αυτοδυναμία. Την ίδια στιγμή μάλιστα που οι στρόφιγγες από αυτήν την πλευρά κλείνουν σταδιακά.

Επιπλέον, ένα σημαντικό τμήμα όσων το 2019 είχαν ψηφίσει ΝΔ έχει αποστασιοποιηθεί και είναι άγνωστο τι θα κάνει στις ερχόμενες εκλογές. Η δε συσπείρωση της παράταξης βρίσκεται στο 70%. Με αυτά τα δεδομένα, ο κ. Μητσοτάκης επιχειρεί να ενεργοποιήσει όλα τα παλιά (ιστορικά) στελέχη, ζητώντας τη στήριξή τους εν όψει εκλογών, καθώς έχουν τη δυνατότητα να απευθυνθούν στον πυρήνα των δεξιών ψηφοφόρων. Το τελευταίο διάστημα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τα συγκεκριμένα στελέχη τα οποία τα προηγούμενα τριάμισι χρόνια δεν είχαν περάσει ούτε έξω από το Μέγαρο Μαξίμου.
Μεταξύ αυτών ο Αντ. Σγαρδέλης, ο Θ. Μπεχράκης (στενοί συνεργάτες του Κων. Μητσοτάκη), η Φ. Πετραλιά κ.ά.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει τις επαφές του με στελέχη από τις παλαιότερες γενιές, θέλοντας να επιτύχει τη μεγαλύτερη δυνατή σύμπτυξη δυνάμεων εν όψει εκλογών. Άσχετα με το τι λένε δημόσια από την κυβέρνηση περί… εφικτής αυτοδυναμίας, αντιλαμβάνονται ότι κάθε άλλο παρά εφικτή είναι, ακόμη και στις δεύτερες εκλογές, και ότι για να τα καταφέρουν θα χρειαστεί να δώσουν σκληρή μάχη και με όλες τις δυνάμεις που είναι διαθέσιμες.

Το ερώτημα είναι αν ο κ. Μητσοτάκης θα συνεχίσει παράλληλα να ψαρεύει ψηφοφόρους (και στελέχη) από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, κάτι που ενοχλεί έντονα τους παραδοσιακούς ψηφοφόρους της παράταξης.
Οι πληροφορίες λένε ότι δεν θα εγκαταλείψει τις προσπάθειές του προς αυτήν την κατεύθυνση.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ