«Stop» στις προεκλογικές παροχές της κυβέρνησης βάζει ο Γ. Στουρνάρας

«Stop» στις προεκλογικές παροχές της κυβέρνησης βάζει ο Γ. Στουρνάρας

Φρένο στην παροχολογία της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού εν όψει εκλογών επιχειρεί να βάλει η διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδας, προειδοποιώντας για τους κινδύνους που εγκυμονεί οποιαδήποτε χαλάρωση για την πορεία της οικονομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρασκηνιακά ο Γ. Στουρνάρας έχει διαμηνύσει στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στο οικονομικό επιτελείο να είναι φειδωλοί στις εξαγγελίες που συνεπάγονται σημαντικό οικονομικό κόστος. Έχει δε επισημάνει ότι οι αντοχές της ελληνικής οικονομίας δεν είναι απεριόριστες. Ότι ναι μεν πρέπει να στηριχθούν οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που πλήττονται από την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια, πλην όμως τα όποια μέτρα λαμβάνονται δεν πρέπει να έχουν μόνιμο, αλλά παροδικό χαρακτήρα. Επιπλέον, πρέπει να κινούνται προς την κατεύθυνση της ενεργοποίσης των δυνάμεων της αγοράς.

Προ ημερών, ο Γ. Στουρνάρας υπογράμμισε ότι το 2023 θα είναι μια δύσκολη χρονιά για την οικονομία, ο ρυθμός ανάπτυξης θα υποχωρήσει σημαντικά και πρέπει να αποφευχθούν αποφάσεις και μέτρα που μπορεί να δυσκολέψουν και άλλο τα πράγματα. Παράγοντες της Τράπεζας της Ελλάδος τονίζουν ότι τα μηνύματα του κ. Στουρνάρα έχουν ως παραλήπτες και τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα. Οι εξαγγελίες του τελευταίου για κατάργηση φόρων, μείωση ΦΠΑ κ.ά. δημιουργούν υπέρμετρες προσδοκίες στους πολίτες, αλλά το πιο σοβαρό είναι ότι καλλιεργούν κλίμα αβεβαιότητας για την περίοδο μετά τις εκλογές στην περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τα ηνία της χώρας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αν ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος διαπιστώσει ότι τα μηνύματά του δεν έπιασαν τόπο, είναι αποφασισμένος να επανέλθει, αυτήν τη φορά δημόσια και με πιο σαφή τρόπο.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ