Η κορυφή του παγόβουνου η «υπόθεση Καϊλή» – Τι λένε Διαμαντοπούλου και Δήμας

Η κορυφή του παγόβουνου η «υπόθεση Καϊλή» – Τι λένε Διαμαντοπούλου και Δήμας

Δύο πρώην Επίτροποι τα λένε έξω από τα δόντια με αφορμή την «υπόθεση Καϊλή», που είναι η κορυφή του παγόβουνου ενός τεράστιου μηχανισμού δυνάμεων επιρροής, ο οποίος προωθεί τα συμφέροντα εταιρειών, ομίλων ή και κρατών. Είναι οι:

Άννα Διαμαντοπούλου, πρόεδρος του Δικτύου, πρόεδρος της Επιτροπής της ΕΕ για το Μέλλον του Κοινωνικού Κράτους, πρώην Επίτροπος της ΕΕ και πρώην υπουργός, και

Σταύρος Δήμας, πρώην Επίτροπος της ΕΕ και πρώην υπουργός.

Συγκεκριμένα, η Άννα Διαμαντοπούλου επισημαίνει:

«Οι αξίες της ΕΕ δεν πωλούνται, και αυτό είναι το μεγαλύτερό μας χρέος. Προσωπικές υποθέσεις ανομίας και παραβατικότητας δεν μπορούν να χαρακτηρίζουν εθνικές ή πολιτικές συλλογικές ταυτότητες».

Και ο Σταύρος Δήμας θυμίζει ότι πολύκροτα σκάνδαλα, με την εμπλοκή ευρωβουλευτών και Επιτρόπων, είχαμε και στο παρελθόν, με πιο εντυπωσιακή περίπτωση την παραίτηση της Επιτροπής Σαντέρ το 1999.

Και επισημαίνει:

«Πάντοτε τα συμφέροντα θα επιδιώκουν να προωθήσουν τις θέσεις τους. Το ζητούμενο είναι να αναπτύσσονται εκείνοι οι μηχανισμοί που θα ενισχύσουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και τις άμυνές του και θα ενδυναμώσουν και θα εμβαθύνουν την ευρωπαϊκή ιδέα».


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ