Στέφανος Ντούσκος στο “Π”: Οι επιτυχίες και το παράπονο

Στέφανος Ντούσκος στο “Π”: Οι επιτυχίες και το παράπονο

Του
ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΝΤΟΥΣΚΟΥ
Χρυσού Ολυμπιονίκη στην Κωπηλασία


Ήταν μια καλή χρονιά για τον ελληνικό αθλητισμό γενικότερα, αλλά και για την κωπηλασία ειδικότερα. Είχαμε επιτυχίες και θεωρώ πως κάθε αθλητής έδωσε τα πάντα για διακρίσεις και μετάλλια.

Στον στίβο, μα και σε άλλα σπορ η Ελλάδα διακρίθηκε, ενώ και στο δικό μας άθλημα κάθε πλήρωμα χωριστά και όλα μαζί πέτυχαν σε γενικές γραμμές τους στόχους, σε μια περίοδο μεταβατική, αλλά και γόνιμη σε δουλειά, μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Μπροστά μας, ως κωπηλασία, έχουμε δύο σημαντικές διοργανώσεις το 2023, και συγκεκριμένα τον Μάιο το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και τον Σεπτέμβριο το Παγκόσμιο, όπου και θα κριθεί ουσιαστικά η συμμετοχή μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024. Έχουμε φουλ προπονήσεις και μόνο δύο εβδομάδες προβλέπονταν για ξεκούραση. Οι στόχοι είναι υψηλοί και άρα η προετοιμασία ανάλογη.

Παράπονό μας ήταν και παραμένει η περιορισμένη μέχρι τώρα αναβάθμιση των υποδομών και η βοήθεια της Πολιτείας, που δεν βρίσκεται στο επίπεδο που θα θέλαμε. Ελπίζουμε πως τη νέα χρονιά θα αλλάξει αυτό, ενώ οι βελτιώσεις που έχουν προαναγγελθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο φαίνεται πως θα επεκταθούν. Μακάρι, είναι κάτι που όλοι οι αθλητές έχουμε ανάγκη.

Εύχομαι σε όλο τον κόσμο υγεία και αγάπη. Και στον ελληνικό αθλητισμό πρόοδο και επιτυχίες. Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: Lee Jin-man


Σχολιάστε εδώ