Πόλεμο φθοράς κατά του ΠΑΣΟΚ κήρυξε η κυβέρνηση

Πόλεμο φθοράς κατά του ΠΑΣΟΚ κήρυξε η κυβέρνηση

–Στόχος του Μητσοτάκη να ταυτίσει τον Ανδρουλάκη με τον ΣΥΡΙΖΑ

Πολεμικό τείνει να γίνει το κλίμα μεταξύ κυβέρνησης και ΠΑΣΟΚ, καθώς η ένταση που προϋπήρχε λόγω υποκλοπών αυξήθηκε περαιτέρω με αφορμή το σκάνδαλο με τις μίζες από το Κατάρ και την εμπλοκή σε αυτό της Εύας Καϊλή.

Ωστόσο, αυτό που εκτόξευσε στο κόκκινο τον δείκτη ήταν η δημόσια τοποθέτηση του Ν. Ανδρουλάκη, με την οποία έκλεισε κάθε παράθυρο κυβερνητικής συνεργασίας με τη Νέα Δημοκρατία. Η κίνησή του αυτή αιφνιδίασε ως έναν βαθμό το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς στο επιτελείο του Κυρ. Μητσοτάκη θεωρούσαν ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ θα συνέχιζε μέχρι τις εκλογές να ακολουθεί τακτική ίσων αποστάσεων.

Παρά ταύτα, η αντίδραση της κυβέρνησης ήταν άμεση. Αλλάζοντας τη μέχρι πρότινος στρατηγική της, ξεκίνησε έναν πόλεμο φθοράς κατά του Ν. Ανδρουλάκη προσωπικά, προεξάρχοντος μάλιστα του πρωθυπουργού, ο οποίος από το βήμα της Βουλής άσκησε δριμεία κριτική στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κατηγορώντας τον ότι με την τακτική που ακολουθεί καθίσταται «ακολούθημα του ΣΥΡΙΖΑ».

Ωστόσο, αυτό που εξόργισε περισσότερο τον κ. Ανδρουλάκη ήταν ο χαρακτηρισμός «σοσιαλ-Καμμένος» που επιχείρησε να του προσάψει ο κ. Μητσοτάκης. Έφτασαν μάλιστα να πουν από τη Χαριλάου Τρικούπη ότι η «εμμονή» και η «έχθρα» του κ. Μητσοτάκη για το ΠΑΣΟΚ είναι… οικογενειακής φύσεως!

Στο διάστημα μέχρι τις εκλογές η κυβέρνηση θα ακολουθήσει επιθετική πολιτική με στόχο να φθείρει προσωπικά τον Ν. Ανδρουλάκη αλλά και το ΠΑΣΟΚ. Και αυτό θα επιχειρήσει να το κάνει ταυτίζοντας το Κίνημα με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλ. Τσίπρα. Απώτερος σκοπός του Μεγάρου Μαξίμου είναι να προκαλέσει τη δυσφορία των αντι-ΣΥΡΙΖΑ ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, με ελπίδα ότι ένα τμήμα τους θα αποφασίσει να πάρει σαφείς αποστάσεις από τις επιλογές του κ. Ανδρουλάκη.

Επί της ουσίας θα στοχεύσει στους κε­ντρογενείς ψηφοφόρους του Κινήματος, οι οποίοι δυσφορούν απέναντι στον λαϊκισμό και στη δημαγωγία της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Οι προσδοκίες του Μεγάρου Μαξίμου κάθε άλλο παρά φρούδες είναι, καθώς σύμφωνα με έρευνα της MRB το 27,8% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ προτιμά κυβερνητική συνεργασία με τη Νέα Δημοκρατία. Που σημαίνει ότι σημαντικό τμήμα αυτών δεν βλέπει με καλό μάτι το… φλερτ με την Κουμουνδούρου και τον Αλ. Τσίπρα.

Ο πόλεμος φθοράς εκ μέρους της κυβέρνησης έχει ως βασικό (σημαντικό) στόχο να κρατήσει όσο πιο χαμηλά γίνεται το ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές. Ούτως ώστε την επόμενη ημέρα, και σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, να μην είναι σε θέση ο κ. Ανδρουλάκης να θέσει όρους ως προϋπόθεση για την κυβερνητική συνεργασία.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ