Super League: Το πανόραμα της 15ης αγωνιστικής – Η βαθμολογία

Super League: Το πανόραμα της 15ης αγωνιστικής – Η βαθμολογία

Είχε τον… Άντι Γκρέι

Στη πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα ανέβηκε ο Άρης που επικράτησε εντός έδρας επί του Παναιτωλικού με 1-0. Οι «κίτρινοι» ήταν καλύτεροι καθόλη την διάρκεια της αναμέτρησης και με ένα γκολ του Άντι Γκρέι έφτασαν στο «τρίποντο».

Ήθελαν την νίκη και πήραν την ισοπαλία

«Καίγονταν» για νίκη Λαμία και ΠΑΣ Γιάννινα για να ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας αλλά με το αποψινό 1-1 παρέμειναν στα χαμηλά στρώματα της Super League.

Γλύτωσε με… “Χ”

Με τον ΟΦΗ να αγωνίζεται με 10 παίκτες από το 8ο λεπτό και να έχει προηγηθεί, ο Παναθηναϊκός κατάφερε και έσωσε το αήττητο με τον Ιωαννίδη στο 90+7′ παίρνοντας την ισοπαλία στη Λεωφόρο.

Ο ΟΦΗ αποδείχτηκε σκληρός αντίπαλος και πήρε την ισοπαλία με 1-1 υποχρεώνοντας τoυς “Πράσινους” στο δεύτερo συνεχόμενο “Χ” μετά το στραβοπάτημα της περασμένης αγωνιστικής με τον Ιωνικό, η ΑΕΚ βρίσκεται πλέον στο -4 και το πρωτάθλημα αποκτά “καυτό” ενδιαφέρον για το 2023.

Οι Κρητικοί που έπαιζαν με δέκα παίκτες από το 8′, άνοιξαν το σκορ στο 59′ με τον Λάρσον και προσπάθησαν να κρατήσουν το προβάδισμά τους με νύχια και με δόντια, πριν έρθει η ισοφάριση από τον Ιωαννίδη στο 90+7′.

Φρένο στο Περιστέρι για τον… φορμαρισμένο ΠΑΟΚ

Φρένο στο σερί τεσσάρων αγώνων στο πρωτάθλημα για τον ΠΑΟΚ, η εκτός έδρας ισοπαλία (1-1) με τον Ατρόμητο, για τη 15η αγωνιστική.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» πραγματοποίησε καλή εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο και δημιούργησε πολλές φάσεις μπροστά στην εστία των γηπεδούχων, είχε ως πρωταγωνιστή τον πολύ δραστήριο Κωνσταντέλια, προηγήθηκε με τον Ολιβέιρα στο 27’ και είχε δοκάρι με τον Ράφα Σοάρες στο 34’ για το 0-2, ωστόσο στο δεύτερο μέρος ήταν σαφώς πιο ακίνδυνος, με τον Ατρόμητο να δείχνει χαρακτήρα και να ισοφαρίζει στο 71′ με κεφαλιά του Κούεν.

Έκλεισε το μάτι στο 2023… με τεσσάρα η ΑΕΚ!

Η ΑΕΚ του Αλμέιδα πρόσφεραν ένα δώρο 4αρων τερμάτων στους 12.000, περίπου, φίλοι της που ταξίδεψαν στη Μαγνησία για το παιχνίδι με τον Βόλο στο «Πανθεσσαλικό» κι εξακολουθεί να πιέζει τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό μετά από 15 αγωνιστικές στη Super League.

Ο Σίμος Μήτογλου στο 16΄, ο Ορμπερλίν Πινέδα στο 30΄, ο Τομ Φαν Βέερτ στο 35΄ και ο Λιβάι Γκαρσία στο 67΄ σημείωσαν τα γκολ της “Ένωσης” που συνεχίζει την εντυπωσιακή της πορεία με την 11η νίκη της στην εφετινή σεζόν.

Η μετατόπιση του Λιβάι Γκαρσία στα πλάγια, με τον Τομ Φαν Βέερτ στην κορυφή, ήταν το «κλειδί» της νίκης καθώς κλείνει τη χρονιά με σοβαρες απουσίες… Μάνταλος, Ελίασον, αλλά και οι Τσούμπερ, Άμραμπατ.

Περαν του Γκαρσία η ΑΕΚ σήμερα είχε τον “ασιστερ”… επιθετικό Σέρχιο Αραούχο που «σέρβιρε» δύο γκολ από τα τέσσερα είχε τον “μίστερ γκολ” Ολλανδό Φαν Βέερ και τον “χορευτή” Πινέδα.

Ρεβεγιόν για τον Ολυμπιακό με πεντάρα

Με νίκη έκλεισε τη χρονιά ο Ολυμπιακός ο οποίος επικράτησε 5-0 του Αστέρα στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”. Με τους “ερυθρόλευκους” να περιμένουν τα υπόλοιπα αποτελέσματα της αγωνιστικής για να δουν που θα βρεθούν στο φινάλε της 15ης αγωνιστικής. Ο Ολυμπιακός ηταν ουσιαστικός κυρίως στο Β΄ημίχρονο.

Θεαματικοί οι γηπεδούχοι μετά το σοκ των Ιωαννίνων και πέτυχαν τη μεγαλύτερη φετινή νίκη τους με πέντε διαφορετικούς σκόρερ (Μπιέλ, Χάμες, Μπακαμπού, Γκάρι Ροντρίγκες, Μασούρας)

Μεγάλη βαθμολογική ανάσα για τον Λεβαδειακό

Μεγάλη βαθμολογική ανάσα στη μάχη της παραμονής πήρε ο Λεβαδειακός το βράδυ της Τετάρτης (28/12), ο οποίος επικράτησε 1-0 του Ιωνικού στο ντέρμπι της… ουράς, αναμέτρηση η οποία άνοιξε την αυλαία της 15ης αγωνιστικής της Super League 1.
Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Κώστας Δούμτσιος με υπέροχο σκάψιμο πάνω από τον Χουτεσιώτη στο 31ο λεπτό, μετά από υποδειγματική αντεπίθεση των γηπεδούχων.

Αποτέλεσμα με το οποίο η ομάδα της Βοιωτίας ανέβηκε – έστω και προσωρινά – στη 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 11 βαθμούς, αφήνοντας από την άλλη τον Ιωνικό στον… βυθό της βαθμολογίας και στην τελευταία θέση με 8 πόντους.

Σήμερα η 15η αγωνιστική ολοκληρώνεται με τα παιχνίδια ΠΑΣ Λαμια – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και ΑΡΗΣ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ


Σχολιάστε εδώ