Οι νέες κτηματολογικές ρυθμίσεις

Οι νέες κτηματολογικές ρυθμίσεις

Κατατέθηκε την περασμένη εβδομάδα ακόμα μία τροπολογία με ρυθμίσεις για το Κτηματολόγιο, για τις οποίες ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και αρμόδιος για το Κτηματολόγιο, Θεόδωρος Λιβάνιος, είπε στη Βουλή:

«Δίνουμε ένα έτος επιπλέον παράταση στην οριστική μετάπτωση των υποθηκοφυλακείων σε κτηματολογικά γραφεία.

Σήμερα είμαστε στα 2/3 της όλης διαδρομής, 60 κτηματολογικά γραφεία έχουν ανοίξει και λειτουργούν, ενώ ο τελικός αριθμός τους θα είναι 92.

Χρειάζεται ένας χρόνος παράτασης προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ, για να λειτουργήσουν όσο το δυνατόν πιο ομαλά μετά από αυτήν τη σημαντική μετάβαση.

Δίνουμε επίσης μία περαιτέρω παράταση στη μη επιβολή προστίμων για εκπρόθεσμες δηλώσεις στο Κτηματολόγιο μέχρι 31 Ιουλίου, χωρίς να υπάρχει κίνδυνος να πληρώσουν οι πολίτες κάποιο πρόστιμο.

Τέλος, ένα άρθρο αφορά θέσεις στάθμευσης σε πιλοτές οι οποίες είχαν βγει εκτός πραγμάτων συναλλαγής, με αποτέλεσμα να απορρίπτονται οι μεταβιβάσεις, εγκλωβίζοντας, ουσιαστικά, πάρα πολλούς ιδιοκτήτες οι οποίοι δεν μπορούσαν να αξιοποιήσουν ή να μεταβιβάσουν την ακίνητη περιουσία τους.

Πολλές, δε, φορές αυτά τα κομμάτια της οριζόντιας ιδιοκτησίας ήταν αγνώστου ιδιοκτήτη και θα περιέρχονταν στο Δημόσιο όταν τελείωνε το Κτηματολόγιο. Μετατρέπουμε, ουσιαστικά, σε παρακολούθημα τις θέσεις στάθμευσης, ώστε να κλείσει αυτή η εκκρεμότητα που αφορά πάρα πολλούς συμπολίτες μας».


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ