Η Κίνα εγκαταλείπει την Καραντίνα του COVID-19! Η τιμή του πετρελαίου και οι μετοχές ανεβαίνουν ενώ το δολάριο υποχωρεί

Η Κίνα εγκαταλείπει την Καραντίνα του COVID-19! Η τιμή του πετρελαίου και οι μετοχές ανεβαίνουν ενώ το δολάριο υποχωρεί

Η Κίνα θα καταργήσει τον κανόνα καραντίνας COVID για τους εισερχόμενους ταξιδιώτες

Η Κίνα θα σταματήσει να απαιτεί από τους εισερχόμενους ταξιδιώτες να μπαίνουν σε καραντίνα από τις 8 Ιανουαρίου, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Εθνική Επιτροπή Υγείας της χώρας. Θα υποβαθμίσει επίσης τη σοβαρότητα του COVID-19 στη λιγότερο αυστηρή Κατηγορία Β από την τρέχουσα ανώτατη Κατηγορία Α καθώς έχει γίνει λιγότερο λοιμογόνος και σταδιακά θα εξελιχθεί σε μια κοινή λοίμωξη του αναπνευστικού.

Αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα προς τη χαλάρωση των περιορισμών στα σύνορά της, τα οποία έχουν κλείσει σε μεγάλο βαθμό από το 2020!

Ως συνέπεια της απόφασης, σύμφωνα με το Reuters, ηταν τα χρηματιστήρια να κινηθούν ανοδικά  ενώ το δολάριο ΗΠΑ αμβλύνθηκε την Τρίτη μετά την ανακοίνωση της Κίνας ότι θα εγκαταλείψει τις απαιτήσεις καραντίνας για τους εισερχόμενους επισκέπτες, χαλαρώνοντας περαιτέρω τους τριετείς συνοριακούς ελέγχους με στόχο τον περιορισμό του COVID-19.

Το πετρέλαιο σε υψηλά τριών εβδομάδων!

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν στα υψηλά τριών εβδομάδων την Τρίτη, καθώς η τελευταία χαλάρωση από την Κίνα των περιορισμών για τον COVID-19 ενθάρρυνε τις ελπίδες για τη ζήτηση καυσίμων, ενώ οι ανησυχίες ότι οι χειμερινές καταιγίδες στις Ηνωμένες Πολιτείες επηρεάζουν την παραγωγή ενέργειας συνέχισαν να υποστηρίζουν τις τιμές.

Το αργό Brent σημείωσε άνοδο 52 σεντς, ή 0,6%, στα 84,44 δολάρια το βαρέλι έως τις 07:12 GMT, ενώ το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate ήταν στα 80,04 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 48 σεντς ή 0,6%. Έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδο από τις 5 Δεκεμβρίου την Τρίτη στη συνεδρίαση.

Οι αυστηρές απαιτήσεις για τους εισερχόμενους ταξιδιώτες, συμπεριλαμβανομένων πέντε ημερών υποχρεωτικής καραντίνας σε κρατική εποπτεία εγκατάστασης και ακόμη τριών απομόνωσης στο σπίτι, και o περιορισμός στον αριθμό των επιβατών σε διεθνείς πτήσεις θα καταργηθούν από τις 8 Ιανουαρίου. Οι ταξιδιώτες που εισέρχονται στην Κίνα θα πρέπει να υποβληθούν σε τεστ PCR 48 ώρες πριν από την αναχώρηση, ωστόσο, ανέφερε η υγειονομική αρχή.

Μετά από τρία χρόνια μέτρων μηδενικής ανοχής, από τα κλειστά σύνορα μέχρι τα συχνά lockdown, η οικονομία της Κίνας εχει δεχθεί τρομέρο πλήγμα, ενω  τον περασμένο μήνα ξεκίνησανμεγάλες και δημόσιες διαδηλώσεις δυσαρέσκειας στην χώρα, οι μεγαλύτερες από τότε που ανέλαβε την εξουσία ο Πρόεδρος Xi Jinping το 2012.

Η Κίνα έκανε μια απότομη στροφή πολιτικής εγκαταλείποντας σχεδόν όλα τα εγχώρια περιοριστικά μέτρα για τον COVID.

 


Σχολιάστε εδώ