Είναι μακράν ο καλύτερος…

Είναι μακράν ο καλύτερος…

Με δύο ειδήσεις που έτρεξαν γι’ αυτόν, ο Πάπας Φραγκίσκος αποδεικνύει ότι είναι ο καλύτερος προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ:

«Μετά από παράκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, η Αυτού Αγιότης, ο Πάπας Φραγκίσκος, ευαρεστήθηκε να επιστρέψει διά της εκκλησιαστικής Αρχής της Ελλάδας τα θραύσματα από τα παρθενώνια Γλυπτά».

Στη δωρεά του Πάπα Φραγκίσκου, η οποία γίνεται προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τονίζεται ο πνευματικός και φιλάδελφος χαρακτήρας της παπικής χειρονομίας προς την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδας.

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκάλυψε σε συνέντευξή του ότι μετά την εκλογή του, το 2013, υπέγραψε επιστολή παραίτησης που θα χρησιμοποιηθεί στην περίπτωση που κάποια στιγμή δεν θα είναι σε θέση να ασκήσει τα καθήκοντά του λόγω σοβαρών και ανήκεστων προβλημάτων υγείας.

Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, που έγινε 86 ετών, έκανε τις δηλώσεις αυτές σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα «ABC».

Η κατάσταση της υγείας του Πάπα Φραγκίσκου φαίνεται να είναι καλή, με εξαίρεση μια πάθηση στο γόνατο.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, έδωσε την επιστολή στον τότε επικεφαλής της διπλωματίας του Βατικανού, καρδινάλιο Ταρτσίζιο Μπερτόνε, ο οποίος κατείχε τη θέση αυτή από τη θητεία του προηγούμενου Πάπα Βενέδικτου.

Ο Μπερτόνε παρέμεινε στο αξίωμα αυτό για περίπου έξι μήνες μετά την εκλογή του Φραγκίσκου, στις 13 Μαρτίου 2013.

Ο Φραγκίσκος έχει πει επανειλημμένα ότι θα παραιτηθεί εάν η κατάσταση της υγείας του τον εμποδίζει να ηγείται της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Ακούει κανείς;


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ