Μάκης Κουρής: Αν δεν παλέψεις, τίποτα δεν χαρίζεται…

Μάκης Κουρής: Αν δεν παλέψεις, τίποτα δεν χαρίζεται…

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

Καλά Χριστούγεννα… Και, για να μην ξεχνιόμαστε, να ευχηθούμε εγκαίρως και «Καλή Πρωτοχρονιά» σε φίλους και συγγενείς αλλά και σε όλους τους ανθρώπους, είτε μας διαβάζουν είτε όχι. Δεν κοστίζουν οι ευχές.

Αντίθετα, ανοίγουν πόρτες και γίνονται η βάση για φιλίες που δεν ξεχνιούνται.
Μία εβδομάδα απομένει για να αποχαιρετίσουμε το 2022, που γέρασε. Στην πόρτα περιμένει ο νέος χρόνος, το 2023, για να εισβάλει μετά φανών και λαμπάδων, με τα θετικά του και τα αρνητικά του… Ελπίζουμε ότι θα βάλει πλάτη για να περάσει η πατρίδα μας τα δύσκολα και να αποφύγει τις… στημένες λακκούβες.

Να πάμε, όμως, πίσω στη βάση μας…
Οι φουρτούνες, βουνό… Υπάρχουν στιγμές που ο κόσμος που παλεύει με την αγριεμένη θάλασσα δεν βλέπει ακτή. Και εκεί πρέπει να αντέξει. Να παλέψει για να φτάσει στο λιμάνι, να αράξει, να ρίξει άγκυρα, να χτίσει τη ζωή του σε ήρεμο πόστο. Όλοι εκείνοι που στο ταξίδι τους δεν συνάντησαν ήρεμες θάλασσες παλεύουν χωρίς σταματημό, με την αγωνία να κερδίσουν τη ζωή, να κρατήσουν όρθιο το σπιτικό τους. Να δουν τους κόπους τους να αποδίδουν καρπούς.

Ο ανήμπορος παραπονιέται ότι οι δυνάμεις του τον εγκαταλείπουν… Δεν βρίσκει πού να ακουμπήσει. Ζητάει ένα χέρι να πιαστεί για να βγει στη στεριά… Να κερδίσει τη ζωή…

Πικρή η αλήθεια, δυστυχώς…
Αν δεν παλέψεις, τίποτα δεν χαρίζεται…
Και αυτό εξαρτάται μόνο από σένα…


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ