Προβάδισμα του Μητροπολίτη Πάφου

–Κρατάει σθεναρή στάση στο Κυπριακό

Πολύ ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα αποτελέσματα των αρχιεπισκοπικών εκλογών στην Κύπρο, όπου σε πρώτη φάση ψήφισαν οι εγγεγραμμένοι πιστοί την περασμένη Κυριακή.

Πρώτος σε ψήφους βγήκε ο Λεμεσού Αθανάσιος με 35,68%, δεύτερος ήταν ο τοποτηρητής του Θρόνου Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος και τρίτος ο Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας με 18,10%, ενώ εντυπωσιακό ήταν το ποσοστό της αποχής, που έφτασε το 70%.

Οι λαϊκοί βεβαίως ψηφίζουν μόνο για την κατάρτιση του τριπρόσωπου, καθώς η Ιερά Σύνοδος είναι αυτή που θα επιλέξει έναν εκ των τριών για τη θέση του Αρχιεπισκόπου. Μέσα σε ένα πραγματικά βυζα­ντινό παρασκήνιο και μετά από μια εκλογική διαδικασία η οποία θύμιζε καμπάνια πολιτικών κομμάτων, με χρήση ακόμη και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, η σκυτάλη τώρα θα δοθεί στην Ιερά Σύνοδο, που ακολουθεί όμως τις δικές της ισορροπίες.

Όλοι πάντως θεωρούν ότι προβάδισμα έχει ο Πάφου Γεώργιος, ο οποίος έχει ήδη εξασφαλίσει, σύμφωνα με πληροφορίες, μια ισχυρή πλειοψηφία μεταξύ των άλλων ιεραρχών της Συνόδου. Και είναι σημαντικό ότι ο Πάφου είναι από εκείνους που κρατούν μια ισχυρή και σθεναρή θέση στο Κυπριακό…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ

Φωτό: ekirikas.com


Σχολιάστε εδώ