Έχει δυναμική η υποψηφιότητα Ν. Χριστοδουλίδη

Έχει δυναμική η υποψηφιότητα Ν. Χριστοδουλίδη

Στην Κύπρο, κάποιοι από το ΑΚΕΛ θεώρησαν ότι με το να ανασκαλέψουν την ιστορική αντιπαράθεση για τον ρόλο του στρατηγού Γρίβα θα μπορούσαν να κερδίσουν κομματικά οφέλη εν όψει των προεδρικών εκλογών.

Έτσι, έφεραν προς ψήφιση ένα ψήφισμα το οποίο ανέφερε ότι ο Γρίβας είναι ανάξιος τιμών από το κράτος, παραπέμποντας στον ρόλο του στην ΕΟΚΑ Β’.

Την πρόταση ψήφισαν τελικά, εκτός του ΑΚΕΛ, το ΔΗΚΟ και η ΕΔΕΚ.

Και έτσι ξέσπασε μια πρωτοφανής πολιτική αντιπαράθεση στη Λευκωσία, η οποία μάλλον δεν τιμά τους ίδιους τους Κύπριους, καθώς βεβαίως κινδύνευσε να ακυρωθεί ο ρόλος της ίδιας της ΕΟΚΑ στον απελευθερωτικό αγώνα της Κύπρου.

Βεβαίως τα κίνητρα ήταν ταπεινά και δεν αφορούσαν φυσικά την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας και την απόδοση τιμών ή την καταδίκη της ΕΟΚΑ Β’.

Ο στόχος του ΑΚΕΛ ήταν να εμφανίσει διασπασμένο το μέτωπο των δυνάμεων που στηρίζουν το φαβορί για τις προεδρικές εκλογές Νίκο Χριστοδουλίδη (τον οποίο υποστηρίζουν ΔΗΚΟ και ΕΔΕΚ αλλά και δεξιοί ψηφοφόροι) και να δώσει την ευκαιρία στον ΔΗΣΥ και στον υποψήφιό του Αβέρωφ Νεοφύτου να πιέσει εκ δεξιών τον Νίκο Χριστοδουλίδη, ώστε να κλείσει τη στρόφιγγα μετακίνησης ψηφοφόρων του προς τον πρώην υπουργό Εξωτερικών.

Πάντως, παρά τα σκοτεινά παιχνίδια και τα χτυπήματα κάτω από τη μέση, οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η δυναμική που έχει αποκτήσει η υποψηφιότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη δεν κάμπτεται και αυτό έχει προκαλέσει πανικό σε ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ…

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ