Βαλίτσα και….φύγαμε!

Βαλίτσα και….φύγαμε!


Συγγραφέας
Χριστίνα Αντωνιάδου 


”Ο guide με ρωτά κάπως ανυπόμονα:
– Τι ακριβώς περιμένεις;
Του απαντώ κι εγώ κάπως εκνευρισμένη:
– Τον Steven Spielberg και την κατάλληλη μουσική επένδυση. Αφού κάνουμε που κάνουμε μπάνιο με καρχαρίες, ας γίνει σωστά!”

Με την κυκλοφορία του λογοτεχνικού οδοιπορικού “Η Jacaranda ανθίζει πάντα την άνοιξη”, δύο χρόνια πριν, η Χριστίνα Αντωνιάδου προξένησε ζωηρή εντύπωση στην εγχώρια βιβλιοφιλική σκηνή (και όχι μόνο!), μεταφέροντας με γλαφυρό και άμεσο τρόπο τις εμπειρίες της από τη ζωή στη Νότια Αφρική, μία χώρα για την οποία ελάχιστες γνώσεις έχουμε στην Ελλάδα! Τώρα, με το νέο της λογοτεχνικό πόνημα με τίτλο “Βαλίτσα και Φύγαμε”, η συγγραφέας μας καθιστά κοινωνούς των ταξιδιών και των περιπετειών της ανά τον κόσμο!

Από το Mexico City της Frida Kahlo έως το Μπουτάν, περιδιαβαίνουμε την υδρόγειο σφαίρα και ταξιδεύουμε στους πιο συναρπαστικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς.. από τη θαλπωρή της πολυθρόνας μας! Ανακαλύπτουμε τις συνήθειες των κατοίκων διαφορετικών χωρών, αλλά και ζώων που μπορούμε να δούμε μόνο στις οθόνες μας, και γεμίζουμε τις βαλίτσες και μεις με εμπειρίες… όπως και τον παγκόσμιο χάρτη με πινέζες για μελλοντικούς ταξιδιωτικούς προορισμούς!

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα 

Η Χριστίνα Αντωνιάδου έχει ζήσει στη Δανία, στην Ελλάδα, στη Γερµανία, στη Νότια Αφρική και στην Αγγλία, όπου εργαζόταν ως καθηγήτρια γερµανικών, υπεύθυνη σεµιναρίων και συντονίστρια διαφόρων projects στο Goethe-Institut. Ταυτόχρονα συνεργαζόταν µε τους εκδοτικούς οίκους Καραµπάτος και Hueber Hellas γράφοντας και παρουσιάζοντας βιβλία για την εκµάθηση της γερµανικής γλώσσας.
Η ζωή σε διάφορες χώρες τής πρόσφερε νέες και ενδιαφέρουσες εµπειρίες τις οποίες κατέγραψε σε σύντοµα επεισόδια. Το 2020 κυκλοφόρησε το πρώτο της λογοτεχνικό βιβλίο «Η Jacaranda ανθίζει πάντα την άνοιξη, δηλαδή τον Οκτώβριο», στο οποίο παρουσιάζει µε χιούµορ και αυτοσαρκασµό τη ζωή της στη Νότια Αφρική.
Η συγγραφέας λατρεύει τα ταξίδια. «Αρχικά ήταν το χόµπι µου. Με τον χρόνο εξελίχθηκε σε πάθος, σε στάση ζωής».
«Βαλίτσα και … φύγαµε», είναι το δεύτερο της έργο, στο οποίο παίρνει τον αναγνώστη µαζί στα ταξίδια της για να του δείξει τα µέρη όπου έχει βρεθεί. Μαζί γελάνε µε τις αναποδιές που της τυχαίνουν. Παρέα απολαµβάνουν την κάθε χώρα που επισκέπτονται και την κάθε ιδιαιτερότητα που συναντούνε. Ετοιµάζουν τη βαλίτσα και φεύγουν για κοντινές ευρωπαϊκές πόλεις αλλά και για πιο µακρινούς προορισµούς: Mexico, Bhutan, New York City, Toronto, Pittsburgh, French Polynesia, Zambia, Tanzania.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΗΓΗ

Κατηγορία: Αληθινές Ιστορίες
ISBN 978-960-626-592-1


Σχολιάστε εδώ