Ο Φαν Βέερτ τα έκανε όλα εύκολα!

Ο Φαν Βέερτ τα έκανε όλα εύκολα!

Μόλις μπήκε ο Ολλανδός επιθετικός η ΑΕΚ βρήκε τις λύσεις που έψαχνε και με δύο δικά του… σεντρεφορίσια γκολ κλάσης με το κεφάλι κι άλλο ένα του ασταμάτητου Λιβάι Γκαρσία, έφτασε στο 3-0 επί της Λαμίας στην επανέναρξη του πρωταθλήματος

Με δύο…  γκολ κλάσης που  δείχνουν… σεντερ φορ με το κεφάλι του Τομ Φαν Βέερτ, κι άλλο ένα του… ασταμάτητου Λιβάι Γκαρσία, η ΑΕΚ βρήκε τις λύσεις που έψαχνε απέναντι στη μαχητική Λαμία και επικράτησε 3-0 στην Αγιά Σοφιά – ΟΠΑΠ Arena, στην επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα παρ’ ότι δημιούργησε τις προϋποθέσεις να βρει γκολ από το πρώτο μέρος, δεν τα κατάφερε και στην επανάληψη τα πράγματα έγιναν πιεστικά. Όλα απλοποιήθηκαν στο 62’, όταν πέρασε στο ματς σαν αλλαγή ο Τομ Φαν Βέερτ που χρειάστηκε μόλις πέντε λεπτά για να σκοράρει με τρομερή κίνηση και κεφαλιά, κάνοντας το 1-0. Ακολούθησε η γκολάρα του Λιβάι Γκαρσία, που πέταξε κάτω τον αντίπαλο του, πέρασε και τον Σαράνοφ και σκόραρε σε κενό τέρμα για το 2-0, βάζοντας φωτιάς στην Αγιά Σοφιά, φτάνοντας τα οκτώ τέρματα στο πρωτάθλημα, ενώ το κερασάκι στην τούρτα το έβαλε ο μεγάλος πρωταγωνιστής Τομ Φαν Βέερτ που με νέα κεφαλιά-κανονιά διαμόρφωσε το τελικό 3-0 με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, βάζοντας φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στο ματς.

Με διάταξη 4-4-2, τον Αθανασιάδη στα δοκάρια, τους Μουκουντί-Μήτογλου στόπερ, τον Ρότα δεξιά, τον Χατζισαφί αριστερά, τους Γιόνσον-Σιμάνσκι στον άξονα, τον Μάνταλο δεξιά, τον Λιβάι Γκαρσία κορυφή και τους Αραούχο-Πινέδα να εναλλάσσονται αριστερά και πιο εσωτερικά, πίσω από τον επιθετικό, ξεκίνησε η ΑΕΚ. Ήταν ένα πρώτο 45λεπτο, που η Ένωση μπήκε με διάθεση να βγάλει έντονη πίεση για να βρει το γρήγορο γκολ. Απείλησε μάλιστα με το καλημέρα, όταν βγήκε ωραίος συνδυασμός από δεξιά, η μπάλα έσπασε στο πέναλτι από τον Ρότα αλλά ο Πινέδα δεν εκτέλεσε σωστά. Δευτερόλεπτα αργότερα, είχαμε ένα βρώμικο κτύπημα από τον Μανούσο πάνω στον Γιόνσον με τις τάπες με τον Μανούχο να τιμωρεί τον αντίπαλο με κίτρινη κάρτα. Γενικότερα η Λαμία προσπάθησε να είναι καλά στημένη στο δικό της μισό και παίζοντας με δύναμη πάνω στην μπάλα, προσπαθούσε να σπάσει τον ρυθμό. Η ΑΕΚ ήταν αυτή που είχε, πάντως, τον απόλυτο έλεγχο και παρ’ ότι κατά διαστήματα δυσκολευόταν να κάνει παιχνίδι από τα άκρα, κυρίως λόγω του ότι και ο Μάνταλος και ο Πινέδα με τον Αραούχο συνέκλιναν πολύ προς τα πίσω και δεν έδιναν πλάτος, δημιούργησε σημαντικές στιγμές για να ανοίξει το σκορ. Στο 10’ ο Μάνταλος ήταν αυτός που απείλησε με ωραίο κουβάλημα της μπάλας και σουτ, ενώ στο ο 17’ Λιβάι Γκαρσία με το κεφάλι και στο 30’ ο Αραούχο με σουτ, δεν τελείωσαν έτσι όπως θα έπρεπε τις φάσεις, από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση. Στο 33’ και πάλι η ΑΕΚ πάτησε με αξιώσεις την αντίπαλη περιοχή με τον Γκαρσία αλλά εκείνος δεν εκτέλεσε με τη μια και έχασε την ευκαιρία να απειλήσει τον Σαράνοφ, ενώ και πάλι ο Λιβάι στο 34’, με το κεφάλι, δεν έστειλε την μπάλα με τη απαραίτητη δύναμη προς την εστία. Η Λαμία είχε τη δική της επικίνδυνη στιγμή στο φινάλε του πρώτου μέρους και συγκεκριμένα στο 43’ με ένα σουτ του Τζανδάρη, με την ΑΕΚ να πηγαίνει στην ανάπαυλα με το 0-0, σε ένα πρώτο μέρος που μπορεί κατά διαστήματα να έχασε τη συγκέντρωση της αλλά σε γενικές γραμμές και ευκαιρίες δημιούργησε και τον απόλυτο έλεγχο είχε με ορθολογικό ποδόσφαιρο…

Χωρίς αλλαγές αλλά σίγουρα με μεγαλύτερη ένταση σε σχέση με το πρώτο μέρος και τον κόσμο να μπαίνει με φωνή στην εξίσωση, ξεκίνησε το δεύτερο μέρος για την ΑΕΚ η οποία απείλησε στο 53’ με τον Αραούχο, που έκανε την κίνηση μέσα στην περιοχή αλλά ο Σαράνοφ τον σταμάτησε. Η Λαμία προσπάθησε να σπάσει τον ρυθμό της ΑΕΚ κάτι που πέτυχε σε αυτό το διάστημα, με τους παίκτες του Αλμέιδα να μην βρίσκουν χώρους και συνεργασίες και τον προπονητή να αντιλαμβάνεται αμέσως το πρόβλημα, φέρνοντας στο 62’ στο ματς τον Φαν Βέερτ αντί του Σιμάνσκι, με τον Ολλανδό να αλλάζει επί της ουσίας τη μορφή του αγώνα και να κάνει με το καλημέρα αισθητή την παρουσία του. Στο 66’ η ΑΕΚ πάτησε με αξιώσεις την αντίπαλη περιοχή, ο Φαν Βέερτ μπήκε στη φάση πλάσαρε, αλλά η μπάλα κόντραρε στον Κορνέζο (ίσως και στο χέρι του) και έφυγε έξω. Ένα λεπτό μετά, ωστόσο, ο Ολλανδός εκτέλεσε όπως έπρεπε, πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο σεντρεφορίσιο γκολ. Όλα ξεκίνησαν από την εξαιρετική σέντρα του Μάνταλου που βρήκε στο δεύτερο δοκάρι τον Φαν Βέερτ και εκείνος με απιαστη κεφαλιά νίκησε τον Σαράνοφ για το 1-0. Ήταν φανερό από εκεί και πέρα πως η ΑΕΚ λειτουργούσε καλύτερα μέσα στο γήπεδο, έπαιζε με λιγότερο άγχος και πίεση και ήλεγχε απόλυτα την κατάσταση. Όλα τελείωσαν στο 88ο λεπτό, όταν η Ένωση εκμεταλλεύτηκε την ανοιχτή άμυνα της Λαμίας βρίσκοντας χώρους, με τον Φαν Βέερτ να πασάρει εξαιρετικά στον Λιβάι Γκαρσία, αυτός πέταξε κάτω τον αντίπαλο του, πέρασε και τον Σαράνοφ και σκόραρε σε κενό τέρμα για το 2-0, βάζοντας φωτιάς στην Αγιά Σοφιά – ΟΠΑΠ Arena. Το κερασάκι στην τούρτα, πάντως, μπήκε στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Ρότα να βγάζει σέντρα-ξυραφιά από τα δεξιά και τον Τομ Φαν Βέερτ με κεφαλιά να βάζει μπάλα και… αντίπαλο στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 3-0 με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα, Μήτογλου, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (62’ Φαν Βέερτ), Γιόνσον, Πινέδα, Μάνταλος (87’ Γαλανόπουλος), Γκαρσία (90’ Χριστόπουλος), Αραούχο.
ΛΑΜΙΑ: Σαράνοφ, Αντέτζο, Κορνέζος, Νταβίντ Σιμόν, Γκοράνοφ (84’ Σαραμαντάς), Τζανδάρης, Σλίβκα (72’ Ντε Βινσέντι), Μπεχαράνο (79’ Μπάμπης), Τσιλούλης, Νούνιεζ (84’ Μποάκιε), Μανούσος (72’ Γιακουμάκης).

Με πληροφορίες απο το ΑΕΚ365

Σχολιάστε εδώ