Ένα δημοσίευμα…

Ένα δημοσίευμα…

Δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη φιλοξενεί η τουρκοφυλλάδα «Μπιρλίκ», υπό τον τίτλο «Είναι η πρώτη φορά που ανησυχώ τόσο για την Τουρκία».

Η βουλευτής της ΝΔ σε δηλώσεις της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ επισήμανε ότι «η περίοδος που με φοβίζει περισσότερο είναι αυτή της ακυβερνησίας που θα υπάρχει ανάμεσα στις πρώτες και τις δεύτερες εκλογές».

Και πρόσθεσε:

«Ο Ερντογάν δεν θα έρθει ούτε μέρα ούτε νύχτα. Ξέρει ότι κάτι τέτοιο είναι αυτοκτονία για τη μελλοντική θέση της Τουρκίας.

Θα προσπαθήσει να κάνει την Ελλάδα να κάνει το λάθος. Η ρητορική που χρησιμοποιεί η Τουρκία είναι μια γλώσσα που δεν έχει ακουστεί ποτέ στο παρελθόν.

Ποτέ πριν μια χώρα δεν είχε απειλήσει άμεσα έναν σύμμαχο του ΝΑΤΟ με πόλεμο».

Εξήγησε ότι «η Τουρκία μπαίνει σε αυτήν τη λογική επειδή διαπραγματεύεται με την Αμερική και προσπαθεί να την εκβιάσει σε πέντε θέματα:

1) Την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

2) Την επίθεσή τους στη Συρία.

3) Τις διαπραγματεύσεις για την άνοδο του επιπέδου των F-16 που τους άφησαν εκτός.

4) Το πρόγραμμα για τα F-35, από το οποίο τους άφησαν εκτός.

5) Την Ελλάδα.

Οι Τούρκοι λένε στους Αμερικανούς ότι θα κάνουμε φασαρία αν δεν ανταποκριθείτε στα αιτήματά μας».

«Η περίοδος που φοβάμαι περισσότερο είναι η περίοδος της μη κυβέρνησης. Ανάμεσα στις πρώτες και στις δεύτερες εκλογές, τότε που θα είμαστε με υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Η Τουρκία ποτέ δεν επιτέθηκε σε ένοπλη και οργανωμένη χώρα. Εισήλθε στη Λιβύη και τη Συρία από διασκορπισμένες χώρες τη στιγμή μιας συγκεκριμένης επίθεσης», δήλωσε, ενώ επανέλαβε την άποψή της ότι «ο Ερντογάν θα κερδίσει τις εκλογές αφού απέναντί του έχει μια διαλυμένη αντιπολίτευση».

ΕΛΛΗ ΜΗΤΑΚΙΔΟΥ


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ