Η ζωή στη Θράκη έχει γούστο…

Η ζωή στη Θράκη έχει γούστο…

Στις 15 Δεκεμβρίου ανέλαβε καθήκοντα ο νέος πρόξενος της Τουρκίας στην Κομοτηνή. Το όνομα αυτού: Αϊκούτ Ουνάλ.

Του Αγίου Ελευθερίου, δηλαδή…

Αν δεν είναι αυτό ένα… ντελικάτο αστείο, τι είναι;


«Ετοιμοπόλεμος»…

Και, φυσικά, έπιασε αμέσως εργασία…

Στο πρώτο μήνυμά του μας… συστήθηκε (μήπως είχαμε τίποτα αμφιβολίες περί των προθέσεών του) και στη συνέχεια απευθύνθηκε στον «λαό» του…

Απηύθυνε, λοιπόν, κάλεσμα στους «ομογενείς», όπως τους αποκάλεσε (για τις συστάσεις που λέγαμε), τους οποίους βλέπει όχι μόνο στη Θράκη αλλά και σε ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Και στη συνέχεια τους κάλεσε να μοιραστούν τις προσδοκίες, τις απόψεις και τις προτάσεις τους σχετικά με τις υπηρεσίες και τις δραστηριότητες του γενικού προξενείου…

Στο μήνυμά του έκανε και μια… ιστορική αναδρομή του προξενείου. «Λειτουργεί από το 1924», μας ενημέρωσε και συνέχισε:

«Καλύπτει (τίνι τρόπω; θα ήταν μια εύλογη απορία) τις επαρχίες Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Δράμας και Καβάλας, καθώς και τα νησιά Θάσο και Σαμοθράκη, ολόκληρη την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, σύμφωνα με την ελληνική περιφερειακή διοικητική δομή, και έχει έναν πυκνό πληθυσμό “ομογενών” στην περιοχή των καθηκόντων του (παρακαλώ;)».

Πόσο πυκνό, δηλαδή; Σαν… βελονιά γκομπλέν, ας πούμε;

Στη συνέχεια, ο νέος πρόξενος ενημέρωσε «ομογενείς» και λοιπούς ότι αυτός και οι συνάδελφοί του βιώνουν… «τον ενθουσιασμό και την υπερηφάνεια της υπηρεσίας στο γενικό προξενείο μας»…

«Πιστεύουμε ότι θα είναι επωφελές για εσάς να μοιραστείτε τις προσδοκίες, τις απόψεις και τις προτάσεις σας σχετικά με τις υπηρεσίες και τις δραστηριότητες του γενικού προξενείου μας και σας προσκαλούμε να ακολουθήσετε τον ιστότοπο και τους λογαριασμούς μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να έχετε πρόσβαση στις ανακοινώσεις μας και να μαθαίνετε για δραστηριότητες», κατέληγε το μήνυμα.


Στο ίδιο έργο θεατές…

Δεν υπήρχε αμφιβολία ότι ο διάδοχος θα ήταν στο ίδιο μοτίβο με τον απερχόμενο. Οι άνθρωποι μπορεί να αλλάζουν, αλλά ο στόχος είναι ένας.

Όσοι ακολουθούν συγκεντρώνουν κάποια συγκεκριμένα… ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Γεννημένος το 1983, ο Αϊκούτ είναι γιος του Α­μπιντίν Ουνάλ, αρχηγού της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας μέχρι το ’17, ο οποίος είχε συλληφθεί το βράδυ του «πραξικοπήματος» της 15ης Ιουλίου 2016 από τους πραξικοπηματίες.

ΕΛΛΗ ΜΗΤΑΚΙΔΟΥ


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτο: xronos


Σχολιάστε εδώ