Γολγοθάς οι υποκλοπές για την κυβέρνηση

Γολγοθάς οι υποκλοπές για την κυβέρνηση

Χωρίς τέλος οι αποκαλύψεις

–Υπουργοί και βουλευτές φοβούνται να μιλήσουν στα τηλέφωνα

Σε… μαρτύριο της σταγόνας εξελίσσεται η υπόθεση των υποκλοπών για την κυβέρνηση και τον Κυρ. Μητσοτάκη, με απρόβλεπτες (πολιτικές) συνέπειες. Ο κύκλος των αποκαλύψεων με άκρως επιβαρυντικά στοιχεία δεν λέει να κλείσει και ως εκ τούτου πέφτουν στο κενό οι προσπάθειες να υποβαθμιστεί και να περιθωριοποιηθεί το όλο ζήτημα. Το πολιτικό θερμόμετρο συνεχίζει να κινείται σε τιμές κοντά στο «κόκκινο», ενώ βαραίνει και άλλο το κλίμα στην κοινωνία για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό.

Στις τάξεις της κυβέρνησης είναι διάχυτος ο εκνευρισμός αλλά και η ανησυχία, καθώς οι προοπτικές κάθε άλλο παρά ευοίωνες είναι. Υπουργοί, τα ονόματα των οποίων βρέθηκαν στις λίστες με τα υπό παρακολούθηση πρόσωπα, εμφανίζονται αμήχανοι και δυσαρεστημένοι. Η πιθανότητα οι τηλεφωνικές συνομιλίες τους να έχουν υποκλαπεί εγείρει τις ανησυχίες τους ως προς το πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί, και από ποιους, το περιεχόμενό τους.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι οι περισσότεροι υπουργοί έχουν πλέον περιορίσει στα τυπικά τις τηλεφωνικές επικοινωνίες τους και χρησιμοποιούν άλλους τρόπους συνεννόησης για σημαντικά και πιο προσωπικά ζητήματα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου είχαν την εκτίμηση (προσδοκία) ότι με το πέρας της συζήτησης στη Βουλή, με αφορμή τις αλλαγές στην ΕΥΠ, το θέμα θα υποχωρούσε από τις πρώτες γραμμές της επικαιρότητας. Διαψεύσθηκαν. Η νεότερη αποκάλυψη, σύμφωνα με την οποία μεταξύ των προσώπων που είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση ήταν και ο υπουργός Εργασίας Κ. Χατζηδάκης, άνοιξε νέο γύρο συζητήσεων και αντιδράσεων σε διάφορα επίπεδα. Έδωσε δε την ευκαιρία στην αντιπολίτευση, πρωτίστως δε στον ΣΥΡΙΖΑ, να επανέλθει με ένταση στην κριτική της και στις κατηγορίες για αυταρχικές (έκνομες) ενέργειες και για κατάλυση των δημοκρατικών θεσμών.

Η μεγαλύτερη ανησυχία στο επιτελείο του πρωθυπουργού έχει να κάνει με την εικόνα που έχουν σχηματίσει, βάσει της οποίας πίσω από την υπόθεση των υποκλοπών υπάρχει ένα κύκλωμα όπου στελέχη της ΕΥΠ ή των εταιρειών που έχουν στην κατοχή τους το σχετικό λογισμικό συνεργάζονται με συγκεκριμένα Μέσα Ενημέρωσης, στα οποία και διοχετεύουν αμφιβόλου αλήθειας στοιχεία. Οι συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη δεν έχουν ωστόσο καταλήξει αν ο πόλεμος αυτός είναι για να πληγεί η κυβέρνηση και μόνο ή έχει να κάνει με τον απώτερο σκοπό κάποιων να ελέγξουν τις μετεκλογικές εξελίξεις και να δρομολογήσουν τα πράγματα προς συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Συλλήψεις
Καθώς η μέχρι τώρα τακτική που ακολουθείται δεν έχει ουσιαστικά αποτελέσματα, στις συσκέψεις που έγιναν τις προηγούμενες ημέρες στο Μέγαρο Μαξίμου συζητήθηκε το ενδεχόμενο να αναληφθούν πιο… δυναμικές πρωτοβουλίες.

Να κινηθούν οι προβλεπόμενες διαδικασίες που παρέχει η δικαιοσύνη και να ασκηθούν διώξεις (συνοδευόμενες από συλλήψεις) εμπλεκόμενων στην υπόθεση των υποκλοπών.

Μια τέτοια εξέλιξη θα έστελνε ένα σαφές μήνυμα προς τους πολίτες, στη βάση ότι η κυβέρνηση δεν έχει τίποτα να φοβηθεί και προχωράει στην… πλήρη κάθαρση. Η έρευνα των εισαγγελικών αρχών σε εταιρείες που είχαν να κάνουν με το «Predator» ενίσχυσε τις σχετικές φήμες.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ