Ο σκοτεινός ρόλος της Καϊλή στο σκάνδαλο με τις μίζες

Ο σκοτεινός ρόλος της Καϊλή στο σκάνδαλο με τις μίζες

–Η εμπλοκή της δυσφημεί και εκθέτει την Ελλάδα

Τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας αποκαλύπτουν τον κομβικό (κεντρικό) ρόλο που διαδραμάτισε η Εύα Καϊλή στο τεράστιο σκάνδαλο διαφθοράς («Qatargate») που συγκλονίζει την Ευρώπη. Προκύπτει σαφώς ότι έδρασε ως εκτελεστικό όργανο ενός σκοτεινού, πολυπλόκαμου κυκλώματος που είχε ως βασική αποστολή να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του Κατάρ.

Οι τροπολογίες που η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε να προωθήσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είχαν ως σκοπό να ωραιοποιήσουν την εικόνα της αραβικής αυτής χώρας σε ευρωπαϊκό (πα­γκόσμιο) επίπεδο εν όψει Παγκοσμίου Κυπέλλου. Και όλα αυτά με αντίτιμο χιλιάδες ή και εκατομμύρια ευρώ που διακινήθηκαν, καθώς φαίνεται, μέσω μιας Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης (ΜΚΟ).

Η δράση της κ. Καϊλή εκθέτει ανεπανόρθωτα και δυσφημεί τη χώρα, επαναφέροντας κριτικές του παρελθόντος, από ξένα Μέσα Ενημέρωσης, περί «διεφθαρμένων Ελλήνων». Η ίδια ισχυρίζεται ότι δεν έχει την παραμικρή εμπλοκή στο σκάνδαλο και ότι αγνοούσε την ύπαρξη των χρημάτων που βρέθηκαν στο σπίτι της στις Βρυξέλλες.

Ωστόσο, οι εξηγήσεις που έ­δωσε στην δικαιοσύνη του Βελγίου δεν έπεισαν τον αρμόδιο εισαγγελέα, με εντολή του οποίου η κ. Καϊλή κρατείται προσωρινά σε φυλακές της χώρας. Η κρίσιμη μέρα θα είναι η 22α Δεκεμβρίου, οπότε και ο εισαγγελέας θα αποφασίσει αν θα προφυλακισθεί ή όχι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης. Πληροφορίες από τη βελγική πρωτεύουσα αλλά και εκτιμήσεις δικαστικών παραγόντων αναφέρουν ότι πολύ δύσκολα θα αποφύγει την προφυλάκιση.

Όχι μόνο διότι τα στοιχεία που έχουν προκύψει είναι άκρως επιβαρυντικά αλλά και διότι, λόγω των διαστάσεων που έχει προσλάβει η υπόθεση, οι βέλγοι δικαστές θα είναι ιδιαίτερα αυστηροί στις αποφάσεις τους.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ