«Νάρκη Σπυράκη» πλήττει την κυβέρνηση

«Νάρκη Σπυράκη» πλήττει την κυβέρνηση

–Προσωρινά (;) εκτός ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας

Υπό το σοκ που έχουν προκαλέσει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο οι αποκαλύψεις σχετικά με το σκάνδαλο διαφθοράς («Qatargate»), ο Κυρ. Μητσοτάκης έθεσε ε­κτός Νέας Δημοκρατίας και ψηφοδελτίων της παράταξης την ευρωβουλευτή Μ. Σπυράκη.

Η απόφαση ήρθε ως… αναπόφευκτη συνέπεια μετά τα στοιχεία που προέκυψαν από σχετική έρευνα των υπηρεσιών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Αυτό που προέκυψε ήταν ότι στενός συνεργάτης της αμειβόταν κανονικά από το Ευρωκοινοβούλιο ενώ βρισκόταν στην Αθήνα, ενώ όφειλε να είναι συγκεκριμένο αριθμό ημερών στις Βρυξέλλες και να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Η πρώτη αντίδραση της κ. Σπυράκη ήταν ότι πρόκειται για πρώην συνεργάτη της, ισχυρίστηκε δε ότι η ίδια αγνοούσε πως αμειβόταν κανονικά.

Στη συνέχεια, δεδομένου του δυσμενούς κλίματος που είχε δημιουργηθεί εις βάρος της, ανακοίνωσε ότι παραιτείται οικειοθελώς της βουλευτικής ασυλίας της για να ξεκαθαριστεί πλήρως η υπόθεση.

Στο Μέγαρο Μαξίμου δεν έμειναν καθόλου ικανοποιημένοι από τις αντιδράσεις και τους χειρισμούς της, ο εκνευρισμός στο επιτελείο του πρωθυπουργού ήταν διάχυτος. Και αυτό διότι η υπόθεση προέκυψε εν μέσω ενός μεγάλου ευρωπαϊκού σκανδάλου διαφθοράς, με κίνδυνο οι πολίτες να κάνουν διάφορους συνειρμούς και να συσχετίσουν τις υποθέσεις. Εξ ου και ο Κυρ. Μητσοτάκης, προκειμένου να αποφύγει το ανεπιθύμητο πολιτικό κόστος, αποφάσισε το πρωί της Παρασκευής να θέσει εκτός Νέας Δημοκρατίας και ψηφοδελτίων την κ. Σπυράκη.

Η απόφαση αυτή έχει –υποτίθεται– προσωρινό χαρακτήρα, μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση, ωστόσο οι πιθανότητες να λάβει μόνιμο χαρακτήρα είναι πολλές. Α­κόμη και αν η ευρωβουλευτής απαλλαγεί από τις κατηγορίες που τη βαρύνουν (πράγμα πολύ δύσκολο, λένε οι πληροφορίες), ο κ. Μητσοτάκης δεν θα θελήσει να περιλάβει στα ψηφοδέλτια ένα πρόσωπο ηθικά στιγματισμέ­νο για μεγάλο χρονικό διάστημα.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ