«Κιβωτός»: Ντρέπεται και η ντροπή με όσα ακούγονται…

«Κιβωτός»: Ντρέπεται και η ντροπή με όσα ακούγονται…

Μια βαρύτατη ποινικά και, πάνω από όλα, ηθικά υπόθεση θα κληθεί να αντιμετωπίσει δικαστικά τις προσεχείς ημέρες ο πατήρ Αντώνιος της «Κιβωτού», καθώς οι εισαγγελικές αρχές ολοκληρώνουν την έρευνα για τις καταγγελίες περί ασελγών πράξεων σε βάρος ανηλίκων τροφίμων της δομής και αναμένεται να στείλουν κλήση προς παροχή εξηγήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά και τη δεύτερη κατάθεση, ενός 15χρονου παιδιού, σύμφωνα με την οποία φέρεται να λέει πως σε ηλικία 13 ετών δέχτηκε ασελγείς σεξουαλικές πράξεις από τον ιερέα, αναμένονται πλέον οι δικαστικές κινήσεις.

Επί της ουσίας, ο πατήρ Αντώνιος θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για το αδίκημα της ασέλγειας κατά συρροή. Πρόκειται για διαδικασία που δεν τον καθιστά κατηγορούμενο, αλλά είναι εξαιρετικά επιλήψιμη ηθικά και μπορεί να οδηγήσει και στην κατηγορία. Θα απαντήσει στα ερωτήματα του ανακριτή και εν συνεχεία θα αποφασιστεί αν θα ασκηθεί ή όχι ποινική δίωξη σε βάρος του για το συγκεκριμένο αδίκημα.

Φιλοξενούμενο αγόρι στη δομή του Βόλου έχει περιγράψει ενώπιον των Αρχών περιστατικό με πρωταγωνιστή τον πρώην επικεφαλής της ΜΚΟ. Πρόκειται για την τρίτη κατάθεση που αφορά ασέλγεια και σεξουαλική κακοποίηση σε δομές του οργανισμού.

Την ίδια ώρα, ο πατήρ Αντώνιος και η σύζυγός του είναι στο μικροσκόπιο της νέας προκαταρκτικής έρευνας της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας. Μόνο τα πέντε τελευταία χρόνια στους λογαριασμούς τους διαπιστώθηκαν πάνω από 2.100 συναλλαγές, αρκετές εκ των οποίων αφορούν ύποπτα μεγάλα ποσά.

Τα στελέχη της υπηρεσίας εκτιμούν ότι το ζευγάρι χρησιμοποίησε τραπεζικές θυρίδες ως ενδιάμεσους σταθμούς συγκέντρωσης και απόκρυψης μαύρου χρήματος από τα «μαγικά κουτιά» της «Κιβωτού». Από αυτές τις θυρίδες μεταφέρθηκαν στο σπίτι τους στον Κολωνό οι 347.000 ευρώ που εντοπίστηκαν αποθηκευμένες σε σακούλες μέσα σε κρύπτη.

Οι συνολικά 347.000 ευρώ και οι λίρες που εντοπίστηκαν σε βοηθητικό αποθηκευτικό χώρο του σπιτιού δεν ήταν σε κάποιο χρηματοκιβώτιο, αλλά μέσα σε σακούλες, σε μια εσοχή σε ντουλάπια με ρούχα.

Τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας εκτιμούν ότι τα χρήματα που μετέφερε η πρεσβυτέρα από την τραπεζική θυρίδα στο σπίτι του Κολωνού ενδεχομένως να προέρχονται από ποσά των περίφημων κουτιών της «Κιβωτού του Κόσμου». Τα κουτιά έπαιρναν για χρόνια θέση όχι μόνο σε κηδείες και μνημόσυνα αλλά και σε γάμους, σε σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα.

Κλιμάκιο της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων βρέθηκε πρόσφατα στον Βόλο και έλαβε κατάθεση από ανήλικο φιλοξενούμενο της δομής, που φέρεται να καταγγέλλει τον πατέρα Αντώνιο για ασέλγεια.

Αν τα οικονομικά ζητήματα που εξετάζει η οικονομική αστυνομία αφορούν τη διαχείριση του χρήματος, το ηθικό ζήτημα που πιθανόν προκύπτει από τις καταγγελίες για ασέλγεια βάζει φωτιά στο οικοδόμημα της «Κιβωτού». Σε περίπτωση που ασκηθεί δίωξη, οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες.

Είναι απορίας άξιο πως τις τελευταίες ημέρες το θέμα –άγνωστο γιατί– βγαίνει από την επικαιρότητα και παράλληλα προκαλεί αλγεινή εντύπωση η μη ύπαρξη μιας επίσημης απάντησης από την πλευρά του πατρός Αντωνίου και της συζύγου του. Να υποθέσουμε ότι δεν υπάρχει σοβαρός λόγος να απαντήσουν στις συζητήσεις και τις καταγγελίες για περιστατικά ασέλγειας;

Αν αυτή είναι η ερμηνεία που δίνουν οι συγκεκριμένοι, μάλλον ντρέπεται και η ντροπή…

Κάτι περισσότερο από… δυσάρεστα είναι για τον πατέρα Αντώνιο και την πρεσβυτέρα τα νέα που έρχονται από την Αρχή Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος. Στο σχετικό πόρισμα που συνέταξε, μετά από τον λεπτομερή έλεγχο των οικονομικών τους, κάνει λόγο για ενδείξεις που παραπέμπουν σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος, φοροδιαφυγή, υπεξαίρεση, απιστία κ.ά., αδικήματα που, αν επιβεβαιωθούν, επισύρουν βαρύτατες ποινές. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, από την έρευνα προέκυψε ότι το ζευγάρι ζούσε με χρήματα της δομής, ενώ εντοπίσθηκαν και ελέγχθηκαν αγορές ακινήτων που η Αρχή θεωρεί ύποπτες.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ