Αθλητικές ειδήσεις: Ενδιαφέρουν και αυτά…

Αθλητικές ειδήσεις: Ενδιαφέρουν και αυτά…

♦ Σπουδαία τιμή για τη Μαρία Σάκκαρη. Η ελληνίδα πρωταθλήτρια αναδείχθηκε κορυφαία πρέσβειρα του γυναικείου τένις για τη χρονιά που ολοκληρώνεται. Στα ετήσια βραβεία της WTA είχε την τιμητική της, μιας και έκανε δικό της το ιστορικό «Jerry Diamond ACES A­ward», στην επανεμφάνιση του συγκεκριμένου επάθλου μετά από τρία χρόνια. Από το 1995 το «Jerry Diamond ACES Award» είναι από τους σημαντικότερους θεσμούς στα βραβεία της WTA και η Σάκκαρη φέτος μπήκε στο στενό κλαμπ των γυναικών που το έχουν κατακτήσει. Λίντσεϊ Ντάβενπορτ, Μαρτίνα Χίνγκις, Αναστασία Μίσκινα, Καρολίν Βοζνιάκι και Βικτόρια Αζαρένκα είναι οι τενίστριες που στο παρελθόν έχουν τιμηθεί με το βραβείο από δύο φορές, ενώ άλλες 13 τενίστριες, συμπεριλαμβανομένων των Σιμόνα Χάλεπ, Πέτρα Κβίτοβα, Αντζελίκ Κέρμπερ, Ελίνα Σβιτολίνα και Άνα Ιβάνοβιτς, το έχουν επίσης κάνει δικό τους.

♦ Ο Ηρακλής βρήκε τον αντικαταστάτη του Κώστα Γεωργιάδη στον πάγκο της ομάδας στο πρόσωπο του Σάκη Τσιώλη. Ο 63χρονος τεχνικός ξεκίνησε τη σεζόν στην Καλαμάτα, από την οποία αποχώρησε τον Αύγουστο. Ο «Γηραιός» έχει πέντε βαθμούς μετά την ολοκλήρωση της έκτης αγωνιστικής και βρίσκεται κάτω στη ζώνη του υποβιβασμού στον πρώτο όμιλο της Super League 2.

♦ Στη Ρεάλ Μαδρίτης θα βρίσκεται για πολλά χρόνια ο 16χρονος Έντρικ της Παλμέιρας, με τον Βραζιλιάνο να βάζει την υπογραφή του σε συμβόλαιο με τους «μερένχες» μέχρι το 2030. Το συμβόλαιό του είναι πενταετούς διάρκειας, με οψιόν ανανέωσης για ακόμη τρία χρόνια.

♦ Σε μια δύσκολη διαδρομή, υψηλών απαιτήσεων, εξελίχθηκε η δράση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος σε ανώμαλο έδαφος στο Τορίνο. Με τους δρομείς να χρειάζεται να καταβάλουν κάθε ικμάδα δύναμης προκειμένου να αντεπεξέλθουν στα κάθε λογής εμπόδια. Ο Μάριος Αναγνώστου, στην πρώτη του συμμετοχή στη διοργάνωση στην κατηγορία των ανδρών, κατέλαβε την 58η θέση με 32.02. Νικητής, με 29.33, αναδείχθηκε ο νορβηγός ολυμπιονίκης και παγκόσμιος πρωταθλητής Τζέικομπ Ινγκεμπρίτσεν, ο οποίος έχει κερδίσει όλες τις διοργανώσεις από το 2016 μέχρι σήμερα. Ο Βρετανός Εμίλ Κάιρες διήνυσε την απόσταση σε 29.42 και κατέκτησε το πρώτο του μετάλλιο στη διοργάνωση, ενώ τρίτος ήταν ο Βέλγος Ισάακ Κιμελί με 29.45. Αξιόλογη παρουσία για τη Δάφνη Λαβασά στα 6 χλμ. γυναικών Κ-23. Η αθλήτριά μας τερμάτισε στην 33η θέση με 21.48. Η Μαρία Κάσσου, στην τελευταία της εμφάνιση στην κατηγορία γυναικών Κ-20, τερμάτισε στην 57η θέση στα 4 χλμ. με 14.30, ενώ η Βασιλική Καλλιμογιάννη ήταν 68η με 14.50. Στα 8 χλμ. η Ισμήνη Παναγιωτοπούλου ήταν 61η με 31.10 και η Ειρήνη Τσουπάκη ακολούθησε με 32.00. Η Τζένη Παπαδημάτου τραυματίστηκε στη διάρκεια του αγώνα και δεν ολοκλήρωσε την προσπάθειά της. Στα 8 χλμ. ανδρών Κ-23 την καλύτερη εμφάνιση πραγματοποίησε ο Νίκος Σταμούλης, που τερμάτισε 66ος με 26.11. Ο Παναγιώτης Πετρουλάκης ήταν 70ός με 26.39 και ο Αθανάσιος Λιγώνης 76ος με 27.10.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ