Νταμίρ Κάναντι στο “Π”: Θα κριθεί στις λεπτομέρειες…

Νταμίρ Κάναντι στο “Π”: Θα κριθεί στις λεπτομέρειες…

Του
ΝΤΑΜΙΡ ΚΑΝΑΝΤΙ
Προπονητή Ποδοσφαίρου


Από την αρχή του Μουντιάλ, η Γαλλία και η Βραζιλία είχαν ξεχωρίσει με το ποδόσφαιρο που παίζουν. Εντέλει η Βραζιλία δεν τα κατάφερε, αλλά η Γαλλία είναι στον τελικό με την Αργεντινή, σ’ έναν αγώνα που τον θεωρώ απολύτως ισορροπημένο και αμφίρροπο. Θεωρώ δε ότι μικρές λεπτομέρειες θα καθορίσουν τον νικητή του.

Πρόκειται για διαφορετικές ομάδες, με ομοιότητες και διαφορές. Θέλουν και οι δύο να κυριαρχούν στο γήπεδο, ενώ διαθέτουν ποδοσφαιριστές κλάσης και υψηλής ποιότητας. Η Αργεντινή είναι πιο προσωποκεντρική, με τον Μέσι να αποτελεί τον άνθρωπο-ορχήστρα, ενώ η Γαλλία στηρίζεται σε μια παρέα ταλαντούχων και με φανερά αθλητικά προσόντα αστέρων.

Συμπαθώ τους Γάλλους, δεν θα το κρύψω. Βέβαια, μου αρέσει πολύ και ο Μέσι. Και σε ποιον δεν αρέσει, αφού πρόκειται για μια πραγματική αυθεντία του ποδοσφαίρου και το γεγονός ότι είναι το τελευταίο Μουντιάλ της καριέρας του τον κάνει να δίνει όλο του το είναι στο γήπεδο. Σε ό,τι αφορά τη ροή του ματς, δεν νομίζω ότι ο ρυθμός θα ανοίξει, η λογική λέει ότι θα πάνε σε κλειστό παιχνίδι που θα κριθεί ίσως και στο ποιος θα σκοράρει πρώτος.

Εύχομαι και ελπίζω να απολαύσουμε την αναμέτρηση, στην οποία δίνουν το παρών μερικοί από τους καλύτερους του κόσμου. Μόνο και μόνο αυτό φτάνει και περισσεύει για να περιμένουμε με αγωνία και γνήσιο ενδιαφέρον την έναρξή του. Άλλωστε θα χρειαστεί να περιμένουμε άλλα τέσσερα χρόνια για το επόμενο Μουντιάλ!


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ