Αργεντινή – Γαλλία … Και τώρα οι δυο τους στον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ

Αργεντινή – Γαλλία … Και τώρα οι δυο τους στον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ

– Οι ιδιαίτεροι αριθμοί του κορυφαίου αγώνα

Ήγγικεν η ώρα για τον μεγάλο τελικό του Μουντιάλ (17:00, ΑΝΤ1). Γαλλία και Αργεντινή θα αναμετρηθούν, το απόγευμα, για τέταρτη φορά στο πλαίσιο Παγκοσμίου Κυπέλλου και πρώτη σε επίπεδο τελικού. Η «αλμπισελέστε» νίκησε 1-0 τους «τρικολόρ» στην πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων στη φάση των ομίλων του 1930 και το 1978 επικράτησε 2-1 και πάλι για την πρώτη φάση της διοργάνωσης.

Η πρώτη αναμέτρηση των δύο αντιπάλων σε νοκ άουτ ματς καταγράφεται στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018, για τη φάση των «16», στο οποίο οι μετέπειτα πρωταθλητές κόσμου νίκησαν την παρέα του Λιονέλ Μέσι με σκορ 4-3. Για τον αρχηγό των Αργεντινών θα πρέπει να τονιστεί πως ο σημερινός θα είναι και ο τελευταίος του αγώνας με το εθνόσημο σε Μουντιάλ.

Οι φιναλίστ του τελικού έχουν από δύο τρόπαια, οπότε ο νικητής θα ξεπεράσει τον αντίπαλό του. Η Αργεντινή σήκωσε το τρόπαιο το 1978 και το 1986 και οι Γάλλοι το 1998 και το 2018. Με την ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ να ευελπιστεί, πέραν της κατάκτησης του τρίτου παγκόσμιου τίτλου, να πετύχει ένα ιστορικό επίτευγμα που έχει συμβεί μόλις δύο φορές κατά το παρελθόν, με τη Βραζιλία του Πελέ το 1958 και το 1962 και την προπολεμική Ιταλία του 1934 και του 1938.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο στάδιο «Lusail», χωρητικότητας 80.000 θεατών και ο νικητής, εκτός της αίγλης, θα κερδίσει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 44 εκατ. δολαρίων. Να σημειωθεί επίσης πως το χρυσό τρόπαιο (18 καρατίων) έχει ύψος 36,8 εκ., βάρος 6,175 κιλά και διάμετρο βάσης 13 εκ.

Να σημει’ωσουμε πως απο την πορείας τους μέχρι τον τελικό οι δύο ομάδες, έχουν βάλει στα ταμεία τους από 29 εκατομμύρια ευρώ, αποτέλεσμα της πορείας τους μέχρι τον τελικό με τον νικητή να περιμένει ακόμη  10.6 εκατομμύρια ευρώ!

Μαρόκο και Κροατία που έπαιξαν στον μικρό τελικό πήραν από 24 εκατομμύρια ευρώ ενώ το μίνιμουμ της συμμετοχής σε όμιλο ανέρχονταν σε 8.7 εκατομμύρια ευρώ.

Ο δρόμος μεχρι τον τελικό

Η Αργεντινή χρειάστηκε να ξεπεράσει το σοκ της πρεμιέρας και την ήττα από την Σαουδική Αραβία με 2-1, έχοντας ως… σημαιοφόρο τον Λιονέλ Μέσι. Ακολούθησαν δύο νίκες επί του Μεξικό και της Πολωνίας με 2-0 και στους 16 το σύνολο του Σκαλόνι απέκλεισε την Αυστραλία με 2-1. Στα προημιτελικά ο Εμιλιάνο Μαρτίνες έκανε θραύση στα πέναλτι και με δύο αποκρούσεις έφερε το εισιτήριο για τα ημιτελικά εις βάρος της Ολλανδίας. Η ψυχολογία είχε αλλάξει, η Αργεντινή ένιωθε και ήταν δυνατή και με το 3-0 επί της Κροατίας εξασφάλισε τη θέση της στον τελικό.

Από την άλλη πλευρά, η Γαλλία ξεκίνησε ιδανικά. 4-1 με την Αυστραλία, 2-1 την Δανία και μία ήττα από την Τυνησία(1-0) σε ένα παιχνίδι όπου ήταν αδιάφορη. Στα νοκ-άουτ ήταν απόλυτα πειστική. Πέρασε το εμπόδιο της Πολωνίας με 3-1, της Αγγλίας με 2-1 και στα ημιτελικά δεν είχε κανένα πρόβλημα να στείλει… σπίτι του το Μαρόκο με 2-0. Aπόλυτοι πρωταγωνιστές σε αυτή την πορεία ο Κιλιάν Μπαπέ και ο Αντουάν Γκριεζμάν.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ