Οι 17 – 24 ετών μπορούν να φέρουν τα πάνω κάτω! – Πρωτιά της ΝΔ και στις 4 δημοσκοπήσεις!

Οι 17 – 24 ετών μπορούν να φέρουν τα πάνω κάτω! – Πρωτιά της ΝΔ και στις 4 δημοσκοπήσεις!

Η κρίσιμη μάζα είναι 700.000 ψηφοφόροι

Προετοιμάζονται όλοι για την τελική μάχη των εκλογών, με κύριο ζητούμενο το ποιος θα… καταλάβει το Μαξίμου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται ως ο… πρωταγωνιστής, δείχνοντας ότι πάει για δεύτερη κατάληψη των κλειδιών της χώρας.

Όλα τα γκάλοπ που έχουν γίνει μέχρι τώρα οδηγούν στο συμπέρασμα ότι μάλλον θα παραμείνει ο… νοικάρης και για δεύτερη θητεία, αν και τίποτα το «νέο» δεν έφερε στη χώρα. Από την άλλη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας έχει τη δυνατότητα να μικρύνει τη διαφορά και να είναι ο… ερχόμενος!

Όλα μπορούν να αλλάξουν αν η κρίσιμη μάζα της νέας γενιάς, που αριθμεί 700.000 ψηφοφόρους (οι νέοι που καλούνται να συμμετάσχουν για πρώτη φορά σε εθνικές εκλογές και εκείνοι που έχουν ψηφίσει μόνο στις κάλπες του 2019), φέρει τα πάνω κάτω στην κάλπη. Στη μάχη ΟΛΑ είναι ανοιχτά…

Τι προβλέπουν οι δημοσκόποι
Στην κάλπη θα φανεί ποια από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων θα… πέσει μέσα στην πρόθεση ψήφου. Γεγονός, πάντως, είναι ότι ο Μητσοτάκης θεωρεί πως η καρέκλα του Μαξίμου δεν θα αλλάξει νοικάρη. Εκτός απροόπτου…

Η Pulse στην πρόθεση ψήφου δίνει διαφορά επτά μονάδων μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων, με τη ΝΔ στο 33% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 26%.
Η Metron Analysis δίνει στη ΝΔ 28,9% και στον ΣΥΡΙΖΑ 20,9%.
Η Marc δίνει στη ΝΔ 32% και στον ΣΥΡΙΖΑ 24%.
Η GPO δίνει στη ΝΔ 32,4% και στον ΣΥΡΙΖΑ 25,6%.

Συμπέρασμα: Η ΝΔ είναι στο 33%, στο 28,9%, στο 32% και στο 32,4% και ο ΣΥΡΙΖΑ στο 26%, στο 20,9%, στο 24% και στο 25,6%.

Όπως φαίνεται και από τις τέσσερις δημοσκοπήσεις, τα παραδοσιακά κόμματα της Κεντροδεξιάς και της Κεντροαριστεράς στις νεότερες ηλικίες (κάτω των 35 ετών) χάνουν έδαφος προς όφελος πιο αντισυστημικών κομμάτων, όπως καταγράφει στην ανάλυσή του ο Ευτύχης Βαρδουλάκης, σύμβουλος Στρατηγικής και Επικοινωνίας.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ