Με σημαία τις υποκλοπές στη μάχη ο Αλ. Τσίπρας

Με σημαία τις υποκλοπές στη μάχη ο Αλ. Τσίπρας

Κλιμακώνει τις επιθέσεις του στην κυβέρνηση

Το πρωί της περασμένης Δευτέρας ο Αλ. Τσίπρας πέρασε την πόρτα του γραφείου του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισ. Ντογιάκου προκειμένου να εκφράσει την ανησυχία του, όπως ανέφερε, για τις επιπτώσεις από το σκάνδαλο των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων.

Η κίνησή του αυτή είχε ουσιαστικό αλλά και συμβολικό χαρακτήρα. Την ώρα που η κυβέρνηση επιχειρεί να απεμπλακεί από το σκάνδαλο, στο οποίο είναι εγκλωβισμένη για αρκετές εβδομάδες, πετώντας το… μπαλάκι στη δικαιοσύνη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση. Προσπαθεί, για την ακρίβεια, να κρατήσει την κυβέρνηση και τον ίδιο τον πρωθυπουργό δέσμιους μιας δυσώδους υπόθεσης που αγγίζει τα δημοκρατικά αισθήματα της πλειοψηφίας των ελλήνων πολιτών.

Με το ίδιο σκεπτικό, σπεύδει κάθε φορά να υιοθετήσει τις όποιες αποκαλύψεις από φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ Μέσα Ενημέρωσης, ακόμη κι αν δεν συνοδεύονται από τα αναγκαία αποδεικτικά στοιχεία. Ενώ χρησιμοποιεί βαρύτατους χαρακτηρισμούς τόσο για την κυβέρνηση όσο και για τον Κυρ. Μητσοτάκη, κατηγορώντας τον ευθέως ότι είναι ο ιθύνων νους των υποκλοπών.

Σε κάθε ευκαιρία ο κ. Τσίπρας μιλά για «παραθεσμικά κέντρα» που είχαν θέσει υπό παρακολούθηση πολιτικούς, επιχειρηματίες, δημοσιογράφους κ.ά., κάτι που, όπως τονίζει, συνιστά «μεγάλη πληγή» για τη δημοκρατία. Όσο, δε, για την αποκάλυψη ότι μεταξύ αυτών που είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση ήταν και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία στάθηκε αφορμή για να επισκεφθεί τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για κίνδυνο όσο αφορά την εθνική ασφάλεια.



 

 

Η κίνηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ να πάει προσωπικά στο γραφείο του κ. Ντογιάκου είχε και ορισμένα ακόμη χαρακτηριστικά: Ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να μετατρέψει το όλο ζήτημα σε καθαρά δικαστική υπόθεση, με την πρωτοβουλία του αυτή (ο κ. Τσίπρας) θέλησε να δώσει αμιγώς πολιτικές διαστάσεις. Επιπλέον, θέλησε να στείλει μήνυμα και προς τη δικαιοσύνη, στη βάση ότι πρέπει να κάνει το χρέος της και –υπό το βάρος των κυβερνητικών πιέσεων– να μη σκεφτεί να κλείσει την υπόθεση με συνοπτικές διαδικασίες και, το κυριότερο, χωρίς να υπάρξει πλήρης διαλεύκανση του σκανδάλου και απόδοση των ευθυνών.

Και μπορεί η υπόθεση των υποκλοπών να αποτελεί τη σημαία στην αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό δεν σημαίνει ωστόσο ότι είναι και το μοναδικό θέμα στην ατζέντα του κ. Τσίπρα.

Συνεχίζει τις περιοδείες του στην επικράτεια και τις επαφές του με εκπροσώπους φορέων, παραγωγικών τάξεων, της τοπικής αυτοδιοίκησης κ.ά. Κεντρικό θέμα συζήτησης η ακρίβεια σε βασικά αγαθά και είδη πρώτης ανάγκης, αλλά και –λόγω εποχής– οι υψηλές τιμές στην ενέργεια (ρεύμα, φυσικό αέριο) και το πετρέλαιο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισκέπτεται στοχευμένα κάποιες περιοχές της χώρας, όπου τα προβλήματα είναι περισσότερο οξυμμένα, όπως προ ημερών σε Φλώρινα και Καστοριά, καθώς το κόστος για τη θέρμανση αυτόν τον χειμώνα θα είναι δυσβάσταχτο για τους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ