Η «Συμβουλευτική»… συμβουλεύεται

Η «Συμβουλευτική»… συμβουλεύεται

Ταξίδι στην Τουρκία –και σε κανέναν δεν κάνει εντύπωση– κάνουν τα μέλη της λεγόμενης «Συμβουλευτικής Επιτροπής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης»…

Διότι… πώς… να κατηχήσεις, εάν πρώτα δεν κατηχηθείς;

Φυσικά και στον… βασικό κορμό τα παιδιά πετάνε, αλλά πάντα χρειάζεται εμπλουτισμός. Εξ ου και οι συναντήσεις με κρατικούς φορείς και… αμφορείς, ενώ στο τέλος έγραψαν και τεστ…

Ε, ναι ντε: Είχαν συνάντηση με τον ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου (για τσάι πήγαν;)…


Τουί(σ)τ

Όχι, δεν πήγαν. Και μάλλον θα έγραψαν καλά, αφενός γιατί… όλοι είναι καλά και αφετέρου γιατί το τουίτ του τούρκου ΥΠΕΞ, μετά το τέλος της… εξέτασης, τα έλεγε όλα:

«Ποτέ δεν αφήσαμε και δεν πρόκειται να αφήσουμε μόνους τους ‘‘Τούρκους της Δυτικής Θράκης’’».

Το παραπάνω βεβαίως αποτελεί το επιμύθιο της δήλωσης του Τσαβούσογλου, καθώς ο τούρκος ΥΠΕΞ επέκρινε την Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι «συνεχίζει επίμονα να παραβιάζει τη Συνθήκη της Λωζάννης και τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα της ‘‘τουρκικής μειονότητας’’»…


Απάντηση

Το ελληνικό ΥΠΕΞ απάντησε στο προκλητικό τιτίβισμα, επισημαίνοντας πως είναι οξύμωρο να εγκαλεί η Τουρκία την Ελλάδα για τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη:

«Η Ελλάδα, μία σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία, ακολουθεί μια συγκροτημένη μειονοτική πολιτική, η οποία προάγει την ευημερία της μειονότητας.

Μιας μειονότητας η οποία αριθμεί περί τα 120.000 μέλη, όσα δηλαδή και την περίοδο κατά την οποία υπεγράφη η Συνθήκη της Λωζάννης, την οποία η Τουρκία συστηματικά επικαλείται, προσθέτει και τονίζει πως είναι απορίας άξιον πώς επικαλείται την επικαλείται και κάνει λόγο για παραβίασή της από την Ελλάδα, τη στιγμή που στην Κωνσταντινούπολη, Ίμβρο και Τένεδο η Ελληνική Μειονότητα αριθμεί λιγότερες από 3.000 ψυχές, ενώ κατά την υπογραφή της Συνθήκης αριθμούσε περί τις 130.000.

Την πραγματικότητα αυτή ήρθε πρόσφατα να μας θυμίσει και η δήλωση της ΕΕ, στο πλαίσιο της 77ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ‘‘για τις παλαιότερες πολιτικές διακρίσεων που εφήρμοσε η Τουρκία, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα η Ελληνική Μειονότητα στην Τουρκία να βρίσκεται σήμερα στα πρόθυρα της εξαφάνισης’’.

Η δήλωση μιλάει από μόνη της. Όπως και οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Και καταδεικνύουν με τον πιο περίτρανο τρόπο ποιος πραγματικά εφαρμόζει την Συνθήκη της Λωζάννης και ποιος ακολουθεί μία μειονοτική πολιτική, η οποία σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Ευελπιστούμε ότι η αδήριτη αυτή αλήθεια των αριθμών θα αποτελέσει εφαλτήριο ώστε η Τουρκία να αναλογισθεί επιτέλους τις ευθύνες που της αναλογούν στον τομέα της μειονοτικής πολιτικής.

Καλούμε την Τουρκία αντί να παραδίδει μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να βάλει τάξη στα του οίκου της και να εφαρμόσει πολιτικές, οι οποίες θα δώσουν ξανά πνοή και δυναμισμό στην εκεί Ελληνική Μειονότητα».


Τα… παιδιά

Τα μέλη της «Συμβουλευτικής» είναι όπως όλοι όσοι εκπροσωπούν, δήθεν, τη μειονότητα στη Θράκη.

Είναι αυτοί που ακολουθούν την τουρκική γραμμή, και δεν το έκρυψαν ποτέ (και πώς μπορεί να γίνει αυτό άλλωστε;).

Ρόλος τους, να δημιουργούν ένταση και να την κρατούν ζωντανή.

Ενίοτε κάνουν προκλητικές δηλώσεις και έχουν πάντα τέτοιου είδους… συμμετοχές σε χυδαιότητες που υποκινούνται από το τουρκικό προξενείο – όπως εκείνη η κατάπτυστη στόχευση δημοσιογράφου στην Κομοτηνή.

Στο ταξίδι της της «Συμβουλευτικής» συμμετέχουν οι ψευδομουφτήδες Ξάνθης Μουσταφά Τράμπα και Ροδόπης Ιμπραήμ Σερίφ, ο δήμαρχος Αρριανών (Ροδόπη) Ριντβάν Αχμέτ, ο δήμαρχος Μύκης (Ξάνθη) Ριντβάν Ντελιχουσεΐν, ο παράνομος πρόεδρος της παράνομης «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» Οζάν Αχμέτογλου, ο παράνομος πρόεδρος του παράνομου σωματείου Σεντάτ Χασάν, η πρόεδρος του γκριζόλυκου κόμματος DEB Τσιντέμ Ασάφογλου, ο πρόεδρος του «Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης» Χουσεΐν Μπαλτατζί, ο πρώην αντιπεριφερειάρχης και στέλεχος της ΝΔ Ταρκάν Μουλταζά, ο πρόεδρος του «Συλλόγου Θρησκευτικών Λειτουργών Τζαμιών Δυτικής Θράκης» Σαδίκ Σαδίκ, ο παράνομος πρόεδρος του παράνομου «Συλλόγου Τούρκων Δασκάλων Δυτικής Θράκης Αϊντίν Αχμέτ.

ΕΛΛΗ ΜΗΤΑΚΙΔΟΥ


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

 


Σχολιάστε εδώ