Διμέτωπος μέχρι τέλους από το ΠΑΣΟΚ!

Διμέτωπος μέχρι τέλους από το ΠΑΣΟΚ!

–«Ισχυρή εντολή» ζητάει από τους πολίτες ο Ν. Ανδρουλάκης

Να βγει αλώβητο από τις Συμπληγάδες του δικομματισμού και παράλληλα το ΠΑΣΟΚ να καταγράψει μια επίδοση που θα το καθιστά τον απόλυτο ρυθμιστή των εξελίξεων είναι η διπλή φιλοδοξία του Ν. Ανδρουλάκη για τις εκλογές.

Πρόκειται για έναν διπλό στόχο, καθώς από την επίτευξή του ή μη δεν θα διαμορφωθεί μόνο το μετεκλογικό τοπίο, αλλά ταυτόχρονα θα καθορισθούν και οι μελλοντικές προοπτικές του Κινήματος, ενδεχομένως και του ίδιου του κ. Ανδρουλάκη.

Υπό αυτό το πρίσμα, η στρατηγική που έχει επιλέξει να ακολουθήσει η Χαρ. Τρικούπη είναι ο διμέτωπος αγώνας κόντρα στη Νέα Δημοκρατία του Κυρ. Μητσοτάκη και στον ΣΥΡΙΖΑ του Αλ. Τσίπρα. Και με αυτήν τη στρατηγική θα πορευθεί μέχρι και την ημέρα που θα στηθούν οι κάλπες. Με τον τρόπο αυτό θεωρούν ότι αφενός θα περιορίσουν τις διαρροές προς τα δύο μεγάλα κόμματα και αφετέρου θα προσελκύσουν ψηφοφόρους από τη δεξαμενή των αναποφάσιστων. Ψηφοφόροι που στη συντριπτική πλειοψηφία τους είναι απογοητευμένοι από τη Νέα Δημοκρατία και ταυτόχρονα δεν ελπίζουν σε μια νέα διακυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Η χώρα δεν χρειάζεται ούτε τον κ. Μητσοτάκη ούτε τον κ. Τσίπρα», υπογραμμίζει σε κάθε ευκαιρία ο κ. Ανδρουλάκης, ως μια υπενθύμιση της πάγιας θέσης του ότι κανείς εκ των δύο δεν θα κατέχει τη θέση του πρωθυπουργού σε περίπτωση κυβέρνησης συνεργασίας με τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ.

Απορρίπτοντας επί της ουσίας τα διλήμματα που θέτουν Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ανδρουλάκης σημειώνει ότι το δίλημμα δεν είναι «Μητσοτάκης ή Τσίπρας» αλλά «δημοκρατική ανατροπή ή ανοχή στον καθεστωτισμό και στις πελατειακές νοοτροπίες που αξιοποίησαν και οι δύο». Την ίδια στιγμή χαρακτηρίζει «εύκολο παραμύθι» την απειλή που διακινείται από το κυβερνητικό στρατόπεδο, σύμφωνα με την οποία «αν φύγει ο Μητσοτάκης, θα έρθει ξανά ο Τσίπρας». Σε όλες τις τελευταίες δημόσιες παρεμβάσεις του ο κ. Ανδρουλάκης ζητάει από τους πολίτες στις ερχόμενες εκλογές να δώσουν «ισχυρή εντολή» στο ΠΑΣΟΚ προκειμένου «να γίνει εκ νέου πρωταγωνιστής της πολιτικής ζωής».

Καθώς το σενάριο των πρόωρων εκλογών το πρώτο δίμηνο του 2023 απομακρύνεται, στη Χαριλάου Τρικούπη σίγησε προσωρινά ο συναγερμός που είχε σημάνει όσον αφορά τα ψηφοδέλτια του Κινήματος. Οι ανακοινώσεις των ονομάτων μετατίθενται, εκτός απροόπτου, για τα μέσα Ιανουαρίου, και αφού προηγηθούν οι σχετικές παρεμβάσεις και προσθήκες. Επιπλέον, θα έχουν οριστικοποιηθεί τα στοιχεία της νέας απογραφής του 2021 και θα έχει διαμορφωθεί το τοπίο όσον αφορά τις εκλογικές περιφέρειες και τον αριθμό των εδρών τους.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ