Αναζητώντας την Αρκαδία – Τόμος Α’

Αναζητώντας την Αρκαδία – Τόμος Α’

Ιστορία και Φιλοσοφία του ιδεώδους μιας χρυσής εποχής

Συγγραφέας
Γιάννης Σπυρόπουλος


Τι είναι τελικά η Αρκαδία; Σε ποιες διαστάσεις απλώνεται, πέρα από τη λογοτεχνία, την ποίηση, την όπερα και την τοπιογραφία; Πρόκειται, σε συμβολικό επίπεδο, για μια ατέρμονη αναζήτηση που αγγίζει τα όρια της ουτοπίας ή αποτελεί μήπως πρόταση για το μέλλον, που συμπεριλαμβάνει το διαχρονικό Μυστήριο μιας εσωτερικής μεταμόρφωσης;

Ο πρώτος τόμος της Ιστορίας και Φιλοσοφίας του Αρκαδικού Ιδεώδους, με τίτλο “Αναζητώντας την Αρκαδία” (εκδ. Δαιδάλεος), είναι καρπός ενός πνευματικού ταξιδιού, αλλά και απόηχος ενός πανάρχαιου τόπου. Ξεκινά με τον πρώτο Μυητικό Θίασο των Αρκαδιστών στην Κω, συνεχίζει με την επιρροή της αρχετυπικής Αρκαδίας στην Αλεξάνδρεια και ολοκληρώνεται με την άγνωστη παράδοση του Αρκαδισμού στη Ρώμη.


Στη μελέτη του αυτή, με εξαιρετική απλότητα και διαύγεια, ο Γιάννης Σπυρόπουλος χαρτογραφεί τις ανεξερεύνητες περιοχές της ανθρώπινης συνείδησης, συνδέοντας το βαθύτερο νόημα αυτής της ιδέας με την ιστορική συνέχεια ενός τεράστιου κινήματος, πάνω στο οποίο θεμελιώθηκε ο Ευρωπαϊκός Πολιτισμός.
Μία μοναδική έρευνα, η οποία δεν μπορεί να λείπει από καμία ενημερωμένη βιβλιοθήκη.

 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Γιάννης Σπυρόπουλος σπούδασε Θέατρο στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Ωδείου και στην Κρατική Σχολή Ιταλίας Silvio D’ Amico, Ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Ρώμης και Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο της Ρώμης. Ασχολήθηκε με μελέτες και έρευνες πάνω στην αρχαία τραγωδία και το συσχετισμό της με το ιαπωνικό παραδοσιακό θέατρο. Μέλος του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου, δημιούργησε την Εταιρεία “Τελετουργικό Θέατρο” για έρευνες πάνω στις τελετουργικές ρίζες του θεάτρου, καθώς και στη μουσική, την όρχηση και τη σκηνογραφία. Μέλος του Καλλιτεχνικού Επιμελητήριου, έχει παρουσιάσει δεκαεννέα ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ίδρυσε και διευθύνει το “Αρτεμίσιο, Κέντρο Έρευνας και Διάδοσης του Ελληνικού Πολιτισμού”. Μέλος της Αρκαδικής Ακαδημίας της Ρώμης, είναι ιδρυτής και πρόεδρος του “Αρκαδικού Κύκλου”.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΑΙΔΑΛΕΟΣ

Κατηγορία:  
ISBN 978-618-5298-63-0


Σχολιάστε εδώ