Να στηρίξουν οι τράπεζες τους ευάλωτους δανειολήπτες

Να στηρίξουν οι τράπεζες τους ευάλωτους δανειολήπτες

Δεν μπορούν να τα θέλουν όλα δικά τους

–Αγανάκτησε μέχρι και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας και τα έψαλε στα μεγαλοκαταστήματα

Είναι δύσκολες οι μέρες για τις επιχειρήσεις και τους ιδιοκτήτες τους. Οι τράπεζες και τα αφεντικά τους τα θέλουν όλα δικά τους, με τους μικρομεσαίους να είναι ένα βήμα από τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς.

Τα μαγαζιά, όμως, μικρά και μεγάλα, είναι οι πελάτες των τραπεζών. Και η κατάρρευση της αγοράς αποτελεί πλέον κοινό μυστικό… Στο ταμείο ελάχιστα είναι τα μετρητά που έχουν απομείνει. Με έναντι πληρώνονται οι υπάλληλοι.

Δεν είναι τυχαίο το ότι μέχρι και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας πήρε την… ντουντούκα και τα έψαλε στις τράπεζες και στα γνωστά μονοπώλια της αγοράς. Στα μεγαλοκαταστήματα και στα σούπερ μάρκετ, όπου από τη μια μέρα στην άλλη οι τιμές παίρνουν την ανηφόρα…

Είναι η πρώτη φορά που ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος τα ψάλλει στους ιδιοκτήτες των πολυκαταστημάτων και στους μεγαλομπακάληδες, καταγγέλλοντας δημόσια την ακρίβεια στην αγορά, με τα νοικοκυριά να αναγκάζονται να κόβουν από δω κι από κει για να εξασφαλίσουν τα άκρως απαραίτητα για την επιβίωση. Ίσως να άργησε… Έχουν τεράστιες ευθύνες οι μεγαλομπακάληδες. Αποκλειστικά δικό τους έργο είναι η εκτίναξη των τιμών. Δεν περνάει μέρα που οι τιμές να μην αυξάνονται.

Ξεκάθαρο το… τελεσίγραφο του Γιάννη Στουρνάρα: «Οι τράπεζες έχουν τα κατάλληλα εργαλεία και οφείλουν να στηρίξουν τους πιστούχους που αντιμετωπίζουν προσωρινές δυσκολίες και να κάνουν σχετικές ενέργειες». Και επισήμανε: «Προϋπόθεση για τις τράπεζες είναι να μην υπάρξει αλλαγή συμβάσεων και η επιδότηση να δοθεί μέσω ενός κοινού ταμείου». Αποκάλυψε δε ότι εξετάζεται η δημιουργία ενός «κουμπαρά», στον οποίο θα συνεισφέρουν οι τράπεζες ώστε να δοθεί η επιδότηση.

Να μείνουν ζωντανά τα νοικοκυριά μας…
Στο σημείο που έχει φτάσει η χώρα μας, το πρωτεύον είναι να μείνουν όρθια τα νοικοκυριά. Να αντέξει η οικογένεια. Να σταθεί όρθια, με την οικονομική στήριξη του κράτους. Να ξημερώσει ένα καλύτερο αύριο…


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: in.gr


Σχολιάστε εδώ