Αναπάντητα ερωτήματα για τις υποκλοπές

Αναπάντητα ερωτήματα για τις υποκλοπές

–Στριμωγμένος, ο Κυρ. Μητσοτάκης πετάει το μπαλάκι στη Δικαιοσύνη

Προάγγελος της πόλωσης που θα επικρατήσει στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ήταν η αντιπαράθεση, σε υψηλούς τόνους, κυβέρνησης και αντιπολίτευσης στη Βουλή για το μείζον ζήτημα των υποκλοπών.

Με τη σύγκρουση, γεμάτη αιχμές και υπονοούμενα, Κυρ. Μητσοτάκη και Αλ. Τσίπρα να κυριαρχεί και να αφήνει το στίγμα της στην πολύωρη συζήτηση.

Η όλη υπόθεση εξακολουθεί να ρίχνει βαριά τη σκιά της πάνω από την πολιτική ζωή του τόπου, ενώ ένα κύμα δυσαρέσκειας εξαπλώνεται στη χώρα.

Ο πρωθυπουργός αμφισβήτησε ευθέως τη λίστα με το σύστημα «Predator», σύμφωνα με την οποία είχε τεθεί υπό παρακολούθηση μεγάλος αριθμός πολιτικών προσώπων, δημοσιογράφων, επιχειρηματιών κ.ά., καθώς επίσης και στενοί συνεργάτες του.

Έκανε λόγο για «εβδομαδιαίο σίριαλ αθλιότητας» χωρίς να υπάρχουν τα αποδεικτικά στοιχεία αλλά και για «καλάθι αθλιότητας και διχασμού», επιρρίπτοντας ευθύνες για όλο αυτό και στον ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτήρισε δε «τελευταίο σκαλί στην αθλιότητα» τις καταγγελίες (ισχυρισμούς) ότι μεταξύ των προσώπων που είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση ήταν και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κ. Φλώρος.

Ο κ. Μητσοτάκης υπεραμύνθηκε των χειρισμών της κυβέρνησης και σημείωσε ότι η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης και είναι αυτή που θα ρίξει άπλετο φως. Από την πλευρά του, ο Αλ. Τσίπρας ά­σκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, επιρρίπτοντάς του ευθύνες για το σκάνδαλο των υποκλοπών.
Επέμεινε να ζητά από τον κ. Μητσοτάκη να διαψεύσει κατηγορηματικά ότι δεν παρακολουθούνταν πολιτικά πρόσωπα, πέραν του Ν. Ανδρουλάκη.

«Δεν θα μείνετε ούτε μία μέρα αν αποδειχθεί το αντίθετο, δεν θα καθίσετε ούτε μία μέρα στη θέση του πρωθυπουργού της χώρας μετά από μια τέτοια εκτροπή», είπε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή, οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης κατήγγειλαν την κυβέρνηση τονίζο­ντας ότι με το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στην ΕΥΠ στην πραγματικότητα επιχειρεί να συγκαλύψει το σκάνδαλο με τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ