World Cup 2022: ΙΣΠΑΝΙΑ – ΜΑΡΟΚΟ | Λουίς Ενρίκε: Θέλω η ομάδα μου να παίξει με συγκεκριμένο τρόπο

World Cup 2022: ΙΣΠΑΝΙΑ – ΜΑΡΟΚΟ | Λουίς Ενρίκε: Θέλω η ομάδα μου να παίξει με συγκεκριμένο τρόπο

Οι Φούριας Ρόχας αντιμετωπίζουν τη βορειοαφρικανική ομάδα του Μαρόκου και οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε θα πρέπει δείξουν αρκετη σοβαρότητα ωστε να κλείσουν μια θέση στους προημιτελικούς (6/12, 17:00, ANT1, ANT1+)

Το Μαρόκο και η Ισπανία θα αναμετρηθούν στη φάση των 16 με τη φάση των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA 2022 να φτάνει πλέον στην ολοκλήρωσή της. Αυτός ο αγώνας νοκ άουτ θα διεξαχθεί στο Education City Stadium Al Rayyan στο Κατάρ.

Το Μαρόκο είχε ένα εκπληκτικό ξεκίνημα στους αγώνες του ομίλου, αν και είχε μία από τις πιο εύκολες ισοπαλίες σε αυτά τα τρία πρώτα παιχνίδια, με την Κροατία, ενώ απόλαυσε τη νίκη με 2-0 επί του Βελγίου και τη νίκη με 2-1 επί του Καναδά. Το ρεκόρ 2-0-1 στη φάση των ομίλων για το Μαρόκο τους έδωσε μια εύκολη πρώτη θέση στον Όμιλο F. Η αμυντική λειτουργία ήταν ο κύριος λόγος επιτυχίας της Βορειο Αφρικανικής ομάδς, επιτρέποντας να δεχθεί μόνο ένα γκολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο μέχρι στιγμής.

Κανείς στο ρόστερ του Μαρόκου δεν έχει “πάρει” πραγματικά έναν πρωταγωνιστικό ρόλο επιθετικά, με την ομάδα να έχει τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ. Ο Hakim Ziyech, ο Youssef En-Nesyri, ο Romain Saïss και ο Zakaria Aboukhlal.

Η Ισπανία, απο την άλλη, “πήρε” τη δεύτερη θέση στον Όμιλο Ε πίσω από την Ιαπωνία μετά το 1-1-1. Η Ισπανία ξεκίνησε το Παγκόσμιο Κύπελλο επικρατώντας της Κόστα Ρίκα με σκορ 7-0, αλλά στη συνέχεια ήρθε ισόπαλη με τη Γερμανία και γνώρισε την ήττα από την Ιαπωνία με 2-1.

Στα χαρτιά οι Ισπανοί είναι σίγουρα η ανώτεροι σαν ομάδα. Όπως οι αγώνες δεν παίζονται στα χαρτιά…

Λουίς Ενρίκε: Θέλω η ομάδα μου να παίξει με συγκεκριμένο τρόπο

Ο Λουίς Ενρίκε στη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης της Ισπανίας με το Μαρόκο μίλησε για το σκεπτικό του όσον αφορά στο παιχνίδι.

Συγκεκριμένα τόνισε πως δεν ανησυχεί για το αποτέλεσμα, αλλά δίνει έμφαση στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας του. Επιπλέον υπογράμμισε πως πρόκειται για ένα σόου και πρέπει να διασκεδάσει τους θεατές.

“Δεν ανησυχώ για το αποτέλεσμα. Αυτό μπορεί να ακούγεται κλισέ, αλλά θέλω να ελέγξω πράγματα που μπορώ ως προπονητής. Θέλω η ομάδα μου να παίξει με συγκεκριμένο τρόπο. Θέλω οι παίκτες μου να ξεχάσουν το αποτέλεσμα και να συγκεντρωθούν στον τρόπο που θα αγωνιστούν. Είμαι πεπεισμένος ότι θα παίξουμε καλύτερα από το Μαρόκο και θα πάρουμε καλό αποτέλεσμα. Είναι ένα σόου, πρέπει να διασκεδάσουμε τους οπαδούς. Δεν θα πρέπει να βγούμε να πάρουμε τη νίκη με οποιονδήποτε τρόπο” δήλωσε συγκεκριμένα ο προπονητής της Ισπανίας.

paron.gr


Σχολιάστε εδώ