World Cup 2022: H Πορτογαλία κόντρα στην Ελβετία

World Cup 2022: H Πορτογαλία κόντρα στην Ελβετία

H Πορτογαλία αντιμετωπίζει την Ελβετία για μια θέση στα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε ένα Ευρωπαϊκό ντέρμπι για μια θέση στους “8”

Τα νοκ άουτ είναι γεμάτα με επιπλέον ένταση σε αυτό το τουρνουά, κυρίως για τον Πορτογάλο Κριστιάνο Ρονάλντο, καθώς επιδιώκει να κερδίσει το μεγαλύτερο τρόπαιο του ποδοσφαίρου με τη χώρα του σε αυτό που πιθανότατα θα είναι το τελευταίο του Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η ομάδα του Φ. Σάντος θα παραταχθεί στο στάδιο Lusail ως το σχετικά φαβορί απέναντι στην Ελβετία στον αγώνα της φάσης των 16, αλλά οι Πορτογάλοι έχουν ήδη υποστεί μια αιφνιδιαστική ήττα στο Κατάρ…

Η Πορτογαλία φαινόταν είχε μια μια κάπως εύκολη πορεία σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο νικώντας τη Γκάνα και την Ουρουγουάη αλλά χάνοντας απο τη Νότια Κορέα. Μια ήττα-σοκ με το γκολ του Hwang Hee-chan. Νικητής του 91ου λεπτού μετά από πάσα του Son Heung-min.

Παρόλα αυτά, η Πορτογαλία θα ενισχυθεί από την αναμενόμενη επιστροφή του μέσου Otávio που έχασε τα δύο τελευταία παιχνίδια εξαιτίας του τραυματισμού του στον μηρό, καθώς και του αστέρα αμυντικού Rúben Dias.

Στην άλη πλευρά η Ελβετία βρέθηκε σε έναν δύσκολο όμιλο αλλά με τις νίκες κόντρα στο Καμερούν και τη Σερβία και παρά την ήττα από τη Βραζιλία πέρασε στα νοκ αουτ

Η τελευταία φορά που οι δύο ομάδες συναντήθηκαν ήταν στο Nations League τον Ιούνιο, όταν η Πορτογαλία διέλυσε την Ελβετία με 4-0 στη Λισαβόνα. Ωστόσο, η Ελβετία στη συνέχεια ανέκαμψε για να κερδίσει τον αγώνα της επιστροφής με 1-0 μια εβδομάδα αργότερα.

paron.gr


Σχολιάστε εδώ