HUAWEI WATCH D: Έρχεται το πραγματικό smartwatch πιεσόμετρο από τη Huawei

HUAWEI WATCH D: Έρχεται το πραγματικό smartwatch πιεσόμετρο από τη Huawei

Έρευνα της Pollster Research Institute με πρωτοβουλία της Huawei έδειξε πως το 35% των Ελλήνων ελέγχει την καρδιά του μετά την ηλικία των 40 ετών

Το πραγματικό smartwatch πιεσόμετρο HUAWEI WATCH D, για παρακολούθηση αρτηριακής πίεσης, αλλά και ηλεκτροκαρδιογραφήματος (ECG), με πιστοποίηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έρχεται και στην Ελλάδα από την Huawei. Με το HUAWEI WATCH D, οι χρήστες μπορούν με ευκολία να παρακολουθούν την υγεία τους, κοιτώντας απλώς τον καρπό τους. Το νέο αυτό smartwatch δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης της αρτηριακής πίεσης, οπουδήποτε σε πραγματικό χρόνο. Το HUAWEI WATCH D είναι ο νέος καθημερινός σύντροφος για τη φροντίδα της υγείας.

Μια εξελιγμένη συσκευή: Ο βοηθός υγείας στον καρπό σας

Το HUAWEI WATCH D δεν είναι μόνο ένας αισθητήρας μέτρησης της αρτηριακής πίεσης ή μια συσκευή παρακολούθησης του καρδιακού ρυθμού. Πρόκειται για ένα πλήρως λειτουργικό smartwatch που, εκτός από τη παρακολούθηση της υγείας, διαθέτει επίσης όλα τα χαρακτηριστικά ενός πολύ εξελιγμένου έξυπνου ρολογιού, όπως η επιστημονική παρακολούθηση του ύπνου, η παρακολούθηση των επιπέδων οξυγόνου στο αίμα και η ανίχνευση θερμοκρασίας, ενώ είναι εξοπλισμένο με περισσότερες από 70 λειτουργίες προπόνησης.

Οι χρήστες του HUAWEI WATCH D μπορούν πλέον να μοιράζονται τα αποτελέσματα της άσκησης τους από την εφαρμογή HUAWEI Health με το Strava, το εξαιρετικά δημοφιλές app παρακολούθησης άσκησης, αλλά και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μόλις ενεργοποιηθεί η κοινή χρήση δεδομένων, οι

χρήστες μπορούν να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα που συλλέγονται από το έξυπνο ρολόι Huawei στον ιστότοπο Strava.

Τεχνολογική Καινοτομία για ακριβή μέτρηση της αρτηριακής πίεσης

Η ακρίβεια της μέτρησης της αρτηριακής πίεσης επηρεάζεται συχνά από το σφίξιμο και τη θέση στον καρπό, για τα παραδοσιακά έξυπνα ρολόγια. Χάρη στον αισθητήρα πίεσης υψηλής ανάλυσης, το κύκλωμα ελέγχου πίεσης ανάδρασης και τον αεραγωγό χαμηλής ροής του HUAWEI WATCH D, το ακριβές σύστημα μέτρησης πίεσης μπορεί να κάνει μετρήσεις με τα μικρότερα περιθώρια σφάλματος, επιτρέποντας στους χρήστες να μετρούν την αρτηριακή πίεση οποτεδήποτε και οπουδήποτε.

Επαγγελματικές δυνατότητες ηλεκτροκαρδιογραφήματος που κατανοούν την καρδιά σας

Το HUAWEI WATCH D είναι εξοπλισμένο με αισθητήρα ηλεκτροκαρδιογραφήματος (ECG) υψηλής επίδοσης, με πιστοποίηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που υποστηρίζει την καταγραφή δεδομένων της λειτουργίας της καρδιάς και την άμεση δημιουργία αναφορών, ενώ μπορεί να υπενθυμίσει στους χρήστες να εκτελέσουν μετρήσεις, μόλις εντοπιστεί μη φυσιολογικός καρδιακός ρυθμός.

Επιπλέον, το HUAWEI WATCH D διακρίνεται για την εξαιρετικά μεγάλη διάρκεια ζωής της μπαταρίας του η οποία μπορεί να διαρκέσει ακόμα και 7 ημέρες, διασφαλίζοντας ότι οι χρήστες μπορούν να φορούν το ρολόι και να το χρησιμοποιούν συνεχώς, χωρίς να χρειάζεται να το φορτίζουν συχνά.

Έρευνα* της Pollster Research Institute με πρωτοβουλία της Huawei

Πρόσφατη έρευνα της Pollster Research Institute, που διενεργήθηκε με πρωτοβουλία της Huawei, δείχνει ότι μόνο οι μισοί από τους ερωτηθέντες πιστεύουν ότι η καρδιά πρέπει να ελέγχεται σε άτομα ηλικίας μεταξύ 20 και 30 ετών. Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα, το 35% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η καρδιά πρέπει να ελέγχεται μετά την ηλικία των 40 ετών, τη στιγμή που οι άνδρες αψηφούν ακόμη περισσότερο τις ανάγκες της καρδιάς τους. Περίπου το 36% των ανδρών πιστεύει ότι πρέπει να φροντίζει την καρδιά μετά τα 40, ή και αργότερα, και το 17% γύρω στα 50.

Η πραγματικότητα είναι λίγο διαφορετική, καθώς η υπέρταση στους νέους είναι συχνή με 1 στους 8 ενήλικες μεταξύ 20 και 40 ετών να επηρεάζεται. Σύμφωνα με τον κ. Βασίλειο Κώτση, Καθηγητή Παθολογίας-Υπέρτασης, Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Διευθυντή Γ’ Πανεπιστημιακής Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης, «Η καρδιά στα παιδιά και τους εφήβους πρέπει να ελέγχεται σε κάθε επαφή του παιδιού με τον παιδίατρο του καθώς και να μετράται η πίεση του. Σε ειδικές ομάδες όπως αθλητές είναι σημαντικό να γίνεται εκτίμηση και από παιδοκαρδιολόγο. Οι νεαροί ενήλικες πρέπει τουλάχιστον κάθε πέντε χρόνια να κάνουν ένα προληπτικό έλεγχο για παράγοντες καρδιαγγειακού κινδύνου όπως υπέρταση, σάκχαρο και λιπίδια. Ισχύει πράγματι ότι οι γυναίκες επιδημιολογικά εμφανίζουν προβλήματα καρδιάς σε μεγαλύτερη ηλικία και συχνά μετά την εμμηνόπαυση. Υπάρχουν όπως σημαντικοί παράγοντες που μπορούν σε ατομικό επίπεδο να τροποποιήσουν την πιθανότητα καρδιαγγειακού κινδύνου μιας γυναίκας και αυτοί αποτελούν το κάπνισμα, το ιστορικό πρώιμης νόσου στην οικογένεια, η παχυσαρκία, η οικογενής υπερλιπιδαιμία και η αυξημένη αρτηριακή πίεση».

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 30% των Ελλήνων ανδρών δεν έχει μετρήσει την αρτηριακή του πίεση τους τελευταίους έξι μήνες και ακόμη περισσότερο στην ομάδα των τριάντα χρονών και των κάτω των 45 ετών. Η καρδιαγγειακή νόσος (CVD) είναι ένα σημαντικό και διαρκώς αυξανόμενο πρόβλημα στην Ευρώπη, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 45% όλων των θανάτων και οδηγεί σε σημαντική νοσηρότητα.

Η Ελλάδα είναι ένα από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των θανάτων λόγω ισχαιμικής καρδιοπάθειας και εγκεφαλικού. Σύμφωνα με τον κο Βασίλειο Κώτση: «Η πρόληψη αποτελεί τη βασικότερη αιτία αύξησης του προσδόκιμου επιβίωσης ενός ανθρώπου. Πρέπει λοιπόν να μετράμε την αρτηριακή μας πίεση τακτικά και ανάλογα με τις τιμές της μέτρησης να επαναλαμβάνουμε τις μετρήσεις αυτές. Τουλάχιστον κάθε πέντε χρόνια εάν η μέτρηση της μεγάλης (συστολικής) είναι κάτω από 120 mm Hg, κάθε 1-2 χρόνια εάν είναι μεταξύ 120-130 και εάν μετράμε πάνω από 130 να απευθυνθούμε στο γιατρό μας».

Το 58% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα, ανεξαρτήτως φύλου, γνωρίζει το γεγονός ότι η ψυχική κατάσταση επηρεάζει τον καρδιακό ρυθμό. Ενώ, πάνω από το 95% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι μπορεί να επηρεάσει την καρδιακή κατάσταση άλλων ανθρώπων. Σύμφωνα με τον κο Βασίλειο Κώτση, «Συναισθήματα όπως ο θυμός, η επιθετικότητα, ο φόβος ξυπνούν κέντρα άγχους. Αυτό περιλαμβάνει μια σειρά βιοχημικών και μηχανικών αντιδράσεων στο σώμα, οι οποίες επηρεάζουν μεμονωμένα όργανα αυξάνοντας την παροχή αίματος σε μια δεδομένη περιοχή του σώματος ή αυξάνοντας φυσικά την αρτηριακή πίεση και την καρδιακό ρυθμό. Ο έλεγχος του κεντρικού νευρικού συστήματος στο κυκλοφορικό είναι πάρα πολύ σημαντικός. Εξωτερικά ερεθίσματα όπως φόβος, θυμός ή τα αντίθετα τους ηρεμία μπορεί να επηρεάζουν οξέος της καρδιακή κατάσταση. Σε μερικές περιπτώσεις εμφανίζεται, π.χ., έμφραγμα μετά από έναν τσακωμό. Η καρδιοπάθεια (δυσλειτουργία της καρδιάς), που προκαλείται από έντονο στρες ή έντονο φόβο από τη δράση της αδρεναλίνης στην ιατρική ορολογία, ονομάζεται σύνδρομο TAKOTSUBO και μπορεί να συμβεί και σε ανθρώπους που πριν από λίγες ώρες είχαν φυσιολογική καρδιακή λειτουργία. Η ύπαρξη υπέρτασης ή αρρυθμίας είναι σημαντικοί παράγοντες καταστροφής της καρδιάς και εφόσον δεν ελεγχθούν σωστά μπορεί να οδηγήσουν σε καταστροφή της που ονομάζεται καρδιακή ανεπάρκεια και εκδηλώνεται με δυσκολία στην αναπνοή σε κόπωση στην αρχή και ακόμη και σε ηρεμία στη συνέχεια».

Παράλληλα, το 58% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα θεωρεί ότι ακούει περισσότερο το μυαλό παρά την καρδιά, ανεξαρτήτως φύλου και σύμφωνα με τον κο Βασίλειο Κώτση, «τόσο η καρδιά, όσο και το μυαλό βρίσκονται σε τέλεια αρμονία μεταξύ τους σε σχέση με τις ανάγκες μας. Είναι τέλεια προγραμματισμένα να ανταποκρίνονται στο πώς μας έχει διαμορφώσει η φύση, άρα η συμβουλή του ειδικού είναι να ακούμε την καρδιά μας και απαντάμε με το μυαλό μας.».

Είναι ένα smartwatch η λύση για τη φροντίδα της υγείας μας;

Από το 2000, η τεχνολογία των smartwatches εξελίσσεται και τώρα, με το WATCH D, η Huawei φέρνει μια ακόμα μεγάλη καινοτομία, εξελίσσοντας την τεχνολογία των smartwatch σε ένα νέο επίπεδο και δημιουργώντας το πραγματικό smartwatch πιεσόμετρο. Πιο αναλυτικά:

· Καθημερινή άσκηση ή περπάτημα

Με το HUAWEI Watch D μπορείτε εύκολα να μετράτε τα βήματά σας και να παρακολουθείτε την απόδοσή σας στην άσκηση. Οι ενήλικες πρέπει να ασκούνται για τουλάχιστον 30 λεπτά κάθε μέρα.

· Ποιοτικός ύπνος

Με το HUAWEI Watch D μπορείτε να παρακολουθήσετε τις βασικές καταστάσεις ύπνου, όπως βαθύ ύπνο, ελαφρύ ύπνο, ύπνο με γρήγορη κίνηση των ματιών (REM), μεσημεριανό ύπνο και ώρες αφύπνισης, με βαθμολογίες ποιότητας ύπνου και εξατομικευμένες συμβουλές για το πώς να έχετε την καλύτερη δυνατή νυχτερινή ανάπαυση.

· Έλεγχος βάρους

Η εφαρμογή HUAWEI Health σάς επιτρέπει να καταγράφετε τις αλλαγές βάρους σας, ώστε να μπορείτε να τρώτε σωστά και να δημιουργήσετε ένα πιο αποτελεσματικό πρόγραμμα διατροφής.

· Τακτικός έλεγχος της καρδιάς

Με το HUAWEI Watch D, μπορείτε να ελέγχετε την αρτηριακή σας πίεση και τα δεδομένα ηλεκτροκαρδιογραφήματος (ECG) σε πραγματικό χρόνο στον καρπό σας για να είστε ενήμεροι για τον κίνδυνο υψηλής αρτηριακής πίεσης.

Το HUAWEI Watch D συνδέεται τόσο με συσκευές Android, όσο και iOS και αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα στην Ελληνική αγορά μέσα από επίσημο δίκτυο πωλήσεων της Huawei.

*Η έρευνα διενεργήθηκε από την εταιρεία Pollster Research Institute, χρησιμοποιώντας την τεχνική CAWI. Το δείγμα της έρευνας περιλαμβάνει 550 άτομα ηλικίας 18-65 ετών από Ελλάδα, Βουλγαρία, Κροατία, Τσεχία, Ουγγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Σερβία, Σλοβακία, Τουρκία. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με στρωματοποιημένη τυχαία δειγματοληψία με κατανομή του δείγματος ανά τόπο διαμονής (περιοχή) και ηλικιακές ομάδες με αντιστοιχία των φύλων. Η έρευνα διενεργήθηκε με τη χρήση επιστημονικών εργαλείων και συγκεκριμένης μεθοδολογίας. Τα ευρήματα που αναφέρονται παραπάνω αφορούν το δείγμα των ερωτηθέντων από Ελλάδα.

ΔΕΛΤΙΟΤ ΤΥΠΟΥ

Σχολιάστε εδώ