Basket League: Το πανόραμα της 8ης αγωνιστικής

Basket League: Το πανόραμα της 8ης αγωνιστικής

Με το ντέρμπι «αιωνίων» Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, το δεύτερο της φετινής περιόδου μετά τον τελικό του Super Cup, θα πέσει σήμερα (5/12, 19:15, ΕΡΤ3 ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) η αυλαία της 8ης αγωνιστικής της Basket League. Το Σαββατοκύριακο στα πλαίσια της 8ης αγωνιστικής δεν είχαμε εκπλήξεις. Συγκεκριμένα:

Επιστροφή στις νίκες για την ΑΕΚ, κόντρα στον Προμηθέα

Την έκτη της νίκη πανηγύρισε η ΑΕΚ που επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα επικρατώντας στην έδρα της του Προμηθέα με 73-70 για την 8η αγωνιστική της Basket League. Οι «κιτρινόμαυροι» βελτίωσαν το ρεκόρ τους σε 6-2 και παραμένουν στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, ενώ η ομάδα της Πάτρας, που είχε για πρώτη φορά στον πάγκο του τον Γιάννη Χριστόπουλο, υποχώρησε στο 2-4.

Ο Ακιλ Μίτσελ με 14 πόντους, 9 ριμπάουντ και 5 ασίστ ήταν ο κορφαίος για τους νικητές, που είχαν ακόμη τον Αλεξάνντερ Μάντσεν με 14 πόντους και τον Τιμ Φρέιζιερ με 13 πόντους και 8 ασίστ. Για τους φιλοξενούμενους ο Αρνολντας Κουλμπόκα τελείωσε το παιχνίδι με 22 πόντους, ενώ ο Τζορτζ Κόντιτ είχε 10 πόντους. Οι «κιτρινόμαυροι» τελείωσαν το παιχνίδι με 25 ασίστ και κατάφεραν με τα εύστοχα μακρινά σουτ στο τελευταίο πεντάλεπτο της αναμέτρησης να γείρουν την πλάστιγγα υπέρ του έπειτα από ένα κλειστό παιχνίδι.

Κυριάρχησε το Περιστέρι bwin

Τις πέντε συνεχόμενες νίκες και τις έξι συνολικά στη Basket League έφτασε το Περιστέρι bwin καθώς επιβλήθηκε με 96-67 του Ιωνικού στο «Ανδρέας Παπανδρέου» για την 8η αγωνιστική του Πρωταθλήματος.

Εύκολο έκανε το απόγευμα του το Περιστέρι bwin και ο Βασίλης Σπανούλης είχε την ευκαιρία να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής με όλους τους παίκτες να σημειώνουν πόντους. Τα 15 επιθετικά ριμπάουντ και το εξαιρετικό δεύτερο μέρος δεν άφησε περιθώρια στον Ιωνικό που αγωνιστική χωρίς τον Χόκινς ο οποίος δεν πήρε χρόνο συμμετοχής. Πρώτος σκόρερ ο Μάρκους Ντένμον με 15 πόντους ενώ 14 είχε ο Αγραβάνης με 9 ριμπάουντ και 13 ο Λεωνίδας Κασελάκης. Από τους φιλοξενούμενους 18 είχε ο Παρκς και 15 ο Μαυροκεφαλίδης.

Επιβλητική νίκη του Άρη επί του Λαυρίου Megabolt

Ο Άρης πέτυχε την δεύτερη σερί εντός έδρας και συνολικά πέμπτη νίκη του στην Basket League της φετινής σεζόν, στο κατάμεστο από 5.000 φίλους του Αλεξάνδρειο, επί του Λαυρίου Megabolt (87-61) στην αναμέτρηση για την 8η αγωνιστική της κανονικής περιόδου του 31ου Επαγγελματικού Πρωταθλήματος.

Οι «κιτρινόμαυροι» κυριάρχησαν στην αναμέτρηση με διπλάσια επιθετικά ριμπάουντ (14 ο Άρης και 7 οι «Μεταλλωρύχοι»), 9 λιγότερα λάθη (23 το Λαύριο Megabolt έναντι 14 των γηπεδούχων) και πιο εύστοχοι έξω από τα 6,75 μέτρα: Ο Άρης είχε 11/28 τρίποντα και οι «Μεταλλωρύχοι», που είναι η μοναδική ομάδα χωρίς νίκη στην Basket League της φετινής αγωνιστικής περίοδου, είχαν 4/20.

Τρίτη νίκη για τον Απόλλωνα Carna 85-66 τον Κολοσσό H Hotels

Την τρίτη του νίκη στη Basket League πήρε ο Απόλλωνας Carna καθώς επικράτησε με 85-66 του Κολοσσού H Hotels για την όγδοη αγωνιστική του πρωταθλήματος, κάνοντας επιμέρους σκορ 25-9 στην τελευταία περίοδο.

Mε 20 πόντους τελειώσε το ματς ο Τέιλορ ενώ στους 17 σταμάτησε ο Ντέιβις από τους γηπεδούχους. Από τον Κολοσσό H Hotels που έχασε τον Τι Τζέι Σταρκς λόγω τραυματισμού στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Γιαννόπουλος πέτυχε 15 πόντους και ο Μορέιρα 16.

Εντυπωσιακοί Χαντς και ΠΑΟΚ mateco στην Καρδίτσα

Ο ΠΑΟΚ mateco πέρασε με ευρεία νίκη από την έδρα της Καρδίτσας ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΙΟ (92-63) για την 8η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Basket League και έφτασε τις πέντε συνολικά επιτυχίες στο 31ο Επαγγελματικό Πρωτάθλημα.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε σε καταπληκτική βραδιά τον Τζέιλεν Χαντς, ο οποίος πέτυχε 28 πόντους με 8/10 τρίποντα ενώ μοίρασε και 4 ασίστ. Συνολικά ο ΠΑΟΚ mateco τελείωσε την αναμέτρηση με το εξαιρετικό ειδικά για εκτός έδρας αγώνα 18/34 σουτ έξω από τα 6,75 μέτρα.

(Mε πληροφορίες απο τον ΕΣΑΚΕ)

Ηλίας Παπαθεοδώρου στο “Π”: Τον πρώτο λόγο ο Ολυμπιακός


Σχολιάστε εδώ