Κάτια Γκουλιώνη: Η Σωτηρία Μπέλλου ήταν γυναίκα με όλη τη σημασία της λέξης!

Κάτια Γκουλιώνη: Η Σωτηρία Μπέλλου ήταν γυναίκα με όλη τη σημασία της λέξης!

[Εξομολογήσεις…]

-Ήταν πάντα γενναιόδωρη

«Πάντα υποστήριζε το δίκιο, τον αδύναμο, αλλά και τα ‘‘πιστεύω’’ της με κάθε τίμημα. Υπάρχει, για παράδειγμα, αυτή η ιστορία για όσα εκτυλίχθηκαν στην περίοδο του Εμφυλίου στο μαγαζί όπου εμφανιζόταν μαζί με τον Τσιτσάνη.

Είχε πάει ένα βράδυ μια παρέα από Χίτες, οι οποίοι της ζήτησαν το τραγούδι ‘‘Του αϊτού ο γιος’’. Γυρνά η Μπέλλου και τους λέει ‘‘δεν το τραγουδάω’’ και τότε εκείνοι την έκλεισαν μέσα στην κουζίνα και τη σάπισαν στο ξύλο.

Κανείς από την ορχήστρα δεν την προστάτευσε. Και την επόμενη μέρα έμεινε άνεργη για ενάμιση χρόνο. Στην έρευνα που έκανα με βοήθησε πολύ ένας γείτονάς της. Μεγάλωσε δίπλα της, αφού η Σωτηρία νοίκιαζε στο Περιστέρι από τη μητέρα του ένα δωμάτιο όπου έμενε με τη σύντροφό της. Μίλησα με εκείνον και με την αδελφή του και γενικά όλες οι μαρτυρίες συγκλίνουν στο πόσο γενναιόδωρη ήταν.

Επίσης ήταν φοβερά όμορφη γυναίκα. Δεν μιλώ για τα νιάτα της που ήταν πολύ όμορφη. Αλλά και σε μεγάλη ηλικία έφερε μια ομορφιά επαναστατική, κόντρα στα στερεότυπα του τι είναι όμορφη γυναίκα. Γιατί η Σωτηρία ήταν γυναίκα με όλη τη σημασία της λέξης. Το σώμα της ήταν σαν μια μήτρα που εξέπεμπε νότες στον ουρανό.

Όταν σκέφτομαι την Μπέλλου, η εικόνα που σχηματίζω είναι μια γυναίκα που κοιτά τον ουρανό».

Υπογραφή: Κάτια Γκουλιώνη, Ηθοποιός, υποδύεται τη Σωτηρία Μπέλλου στην παράσταση «Σωτηρία με λένε»


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ