20ή Ιουλίου Ένα επίκαιρο έργο

20ή Ιουλίου Ένα επίκαιρο έργο


Συγγραφέας
Bernhard Schlink (Μπέρνχαρντ Σλινκ)
Μετάφραση 
Γιώργος Δεπάστας


Στο πρώτο του θεατρικό έργο, ο Bernhard Schlink στήνει ένα ευφυές διανοητικό παιχνίδι στο παρόν. Η τελευταία μέρα του σχολείου στη Γερμανία πέφτει στις 20 Ιουλίου — επέτειο της απόπειρας δολοφονίας του Αδόλφου Χίτλερ το 1944. Την προηγούμενη μέρα, το δεξιό κόμμα Γερμανική Δράση, με τον χαρισματικό νεαρό ηγέτη του, κερδίζει το 37% των ψήφων στις εκλογές. Στο μάθημα Ιστορίας, οι τελειόφοιτοι ενός λυκείου ξεκινούν μια έντονη συζήτηση με τον καθηγητή τους: Δεν θα έπρεπε η απόπειρα δολοφονίας να είχε γίνει το 1931, τότε που ο Χίτλερ δεν είχε ανέβει ακόμα στην εξουσία και δεν ήταν τόσο προστατευμένος; Είναι προτιμότερο να κρατήσει κανείς τα χέρια του καθαρά ή να τα λερώσει για έναν σκοπό που θεωρεί ιερό;

Με λόγο άμεσο και αιχμηρό, ο συγγραφέας του best seller Διαβάζοντας στη Χάννα ξεδιπλώνει τον προβληματισμό του παραδίδοντας ένα μάθημα ήθους και υπευθυνότητας μέσα από την ατομική συνειδητοποίηση, σε μια εποχή γεμάτη προκλήσεις, όπου το ιστορικό παρελθόν αναδύεται απειλητικό. 

Διαβάστε ένα απόσπασμα ΕΔΩ

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Μπέρνχαρντ Σλινκ γεννήθηκε το 1944 στο Μπίλεφελντ. Είναι νομικός, ζει στο Βερολίνο και στη Νέα Υόρκη.
Γνώρισε παγκόσμια επιτυχία με το best seller Διαβάζοντας στη Χάννα που έχει μεταφραστεί σε πάνω από 50 γλώσσες, μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο σε σκηνοθεσία του Stephen Daldry με τίτλο Σφραγισμένα χείλη (The Reader) και κέρδισε το Όσκαρ Πρώτου Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της Kate Winslet.
Έχει λάβει λογοτεχνικές διακρίσεις στη Γερμανία και σε άλλες χώρες κερδίζοντας την αναγνώριση του αναγνωστικού κοινού σε όλο τον κόσμο.
Στις εκδόσεις Κριτική κυκλοφορούν τα βιβλία του: 20ή Ιουλίου – Ένα επίκαιρο έργοΧρώματα του αποχαιρετισμούΌλγαΗ γυναίκα στη σκάλαΔιαβάζοντας στη ΧάνναΚαλοκαιρινά ψέματαΤο σαββατοκύριακοΟ γυρισμόςΕρωτικές αποδράσειςΤα ίχνη του χρήματοςΟ γόρδιος φιόγκοςΑπόδοση δικαιοσύνης.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΡΙΤΙΚΗ

Κατηγορία: Λογοτεχνία, Θέατρο
ISBN: 978-960-586-427-9


Σχολιάστε εδώ