Τσίπρας: «Να μπει τέλος στη λεηλασία της χώρας»!

Τσίπρας: «Να μπει τέλος στη λεηλασία της χώρας»!

-Μονόδρομος ο σχηματισμός προοδευτικής κυβέρνησης, λέει η Κουμουνδούρου

Ως εγγυητής της θεσμικής θωράκισης και της δημοκρατικής ομαλότητας στη χώρα, προκειμένου να μπει τέρμα σε μια «σκοτεινή περίοδο», εμφανίζεται εν όψει εκλογών ο Αλ. Τσίπρας.

Υπογραμμίζει, ως εκ τούτου, την (επιτακτική) ανάγκη της πολιτικής αλλαγής, ώστε οι τύχες του τόπου την επόμενη μέρα να περάσουν στα χέρια μιας προοδευτικής κυβέρνησης με «κορμό» τον ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, έχει επιδοθεί σε μια «επιχείρηση δυσφήμησης» της κυβέρνησης, αναδεικνύοντας σταθερά περιπτώσεις παραβίασης δημοκρατικών ελευθεριών (δικαιωμάτων), καθώς και υποθέσεις αδιαφάνειας, διασπάθισης δημοσίου χρήματος κ.ά.

Και όλα αυτά σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους και με ασυνήθιστα βαρύτατους χαρακτηρισμούς, που ενίοτε προκαλούν αίσθηση, ίσως και έκπληξη. Αναφορές ό­πως «κυβέρνηση των κοριών», «πρωθυπουργός των Πάτσηδων», «γαλάζιες ακρίδες» είναι πλέον συνήθεις στις επίσημες ανακοινώσεις της Κουμουνδούρου.

Ο δε Αλ. Τσίπρας όταν αναφέρεται στην κυβέρνηση χρησιμοποιεί πιο συχνά τον χαρακτηρισμό «καθεστώς», προκειμένου να υπογραμμίσει έτσι τα δεινά και τις παθογένειές του. «Υποκλοπές – Πλειστηριασμοί – Ταμείο Ανάκαμψης» συνθέτουν το τρίπτυχο πάνω στο οποίο εδράζεται η αντιπολιτευτική ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς πάντως να βγαίνει από το κάδρο το ζήτημα της ακρίβειας.

«Να σταματήσουμε τη ρεμούλα. Να σταματήσουμε τη λεηλασία του δημόσιου πλούτου», τόνισε ο κ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια της τελευταίας περιοδείας του στη Βόρεια Ελλάδα. «Να ξαναφέρουμε τη Δικαιοσύνη στη χώρα», πρόσθεσε. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ακόμη για «πρωτοφανή» αναδιανομή πλούτου, τονίζοντας πως η κυβέρνηση «παίρνει από τους πολλούς, τους μεσαίους και τους φτωχούς και τα δίνει σε κάποιους λίγους». Σκληρή είναι και η κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση ως προς τη διαχείριση των χρημάτων του Ταμείου Ανάκαμψης.

Μιλάει ευθέως για ένα «καθεστώς που διαπλέκεται με μια παρασιτική ελίτ», το οποίο μοιράζει δισ. σε ημέτερους με απευθείας αναθέσεις. Υπό αυτό το πρίσμα, ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε την πρόθεσή του, αν και εφόσον κερδίσει τις εκλογές και αναλάβει την εξουσία, να προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Ταμείου Ανάκαμψης. Δέσμευση που προκάλεσε τα ειρωνικά σχόλια του πρωθυπουργού.

Όσον αφορά το θέμα των υποκλοπών, ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να καταγγέλλει την κυβέρνηση και να επιρρίπτει τις ευθύνες προσωπικά στον κ. Μητσοτάκη, ενώ ο κ. Τσίπρας με διαδοχικές ερωτήσεις στη Βουλή προσπαθεί να σύρει τον πρωθυπουργό σε μια μακρά και δημόσια απολογία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, έκανε και ένα βήμα πιο πέρα στο κατηγορητήριό του, υποστηρίζοντας ότι οι υποκλοπές χρησιμοποιήθηκαν ως βραχίονας για να επιβάλει η κυβέρνηση τις «αθλιότητες» της πολιτικής της. Αναφερόμενος δε στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, τον χαρακτήρισε «αδίστακτο, αμετανόητο και επικίνδυνο για τη Δημοκρατία».

Σε κάθε ευκαιρία, ο κ. Τσίπρας επισημαίνει ότι, στην κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα, η πολιτική αλλαγή αποτελεί επιτακτική ανάγκη και ο σχηματισμός προοδευτικής κυβέρνησης μετά τις εκλογές είναι μονόδρομος.

Απαντώντας ουσιαστικά στην κυβέρνηση και σε όσους αμφισβητούν τη δυνατότητα του ΣΥΡΙΖΑ να αντεπεξέλθει στις δυσκολίες της επόμενης μέρας, ο κ. Τσίπρας είπε σε πρόσφατες δηλώσεις του:

«Έχουμε το όραμα, το πρόγραμμα και τους ανθρώπους που θα δουλέψουν μέρα – νύχτα για να γίνει η Ελλάδα μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα».


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ