«Πράσινη» πρωτοπορία, «κιτρινόμαυρη» υπεροχή – Τι περιμένουμε στον δεύτερο γύρο

«Πράσινη» πρωτοπορία, «κιτρινόμαυρη» υπεροχή – Τι περιμένουμε στον δεύτερο γύρο

• Τι είδαμε στον πρώτο γύρο, τι περιμένουμε στον δεύτερο

Οι 13 αγωνιστικές του πρώτου γύρου της Super League κύλησαν με διακυμάνσεις για τους 14 μονομάχους. Άλλοι διακρίθηκαν ιδιαιτέρως, άλλοι όχι και τόσο, ενώ υπήρχαν και εκείνοι που απογοήτευσαν. Βάσει των αριθμών και της στατιστικής, η ΑΕΚ ήταν η πιο απειλητική ομάδα του πρώτου γύρου, αλλά ο Παναθηναϊκός, με όπλο του κυρίως την καλύτερη αμυντική λειτουργία, έκοψε πρώτος το νήμα και με διαφορά από τους υπόλοιπους.

Ο Ολυμπιακός απειλεί περισσότερο από τους «πράσινους», αλλά απειλείται περισσότερο τόσο από εκείνους όσο και από την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, μένοντας πολύ μακριά από την κορυφή, με τον ΠΑΟΚ να ακολουθεί και αυτός σε απόσταση.

Ο Άρης έχει τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην απειλή, πίσω από την ΑΕΚ, βασιζόμενος στην ανάκαμψη που εμφάνισε στις τελευταίες αγωνιστικές, όμως παρουσιάζει τη χειρότερη αμυ­ντική λειτουργία συγκριτικά με όλες τις ομάδες που προπορεύονται. Ο Αστέρας Τρίπολης είναι αξιόλογος επιθετικά, ωστόσο δεν έχει καταφέρει να είναι εξίσου ασφαλής αμυντικά. Αξιόλογος ο Βόλος, και αμυντικά και επιθετικά, ενώ ο Ατρόμητος έχει μεν καλύτερη εικόνα στη γραμμή κρούσης, αλλά όχι και στα μετόπισθεν.

ΟΦΗ, Λεβαδειακός, Λαμία και ΠΑΣ Γιάννινα δεν έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους, αν και η αλήθεια είναι πως οι Κρητικοί ξεκίνησαν άσχημα στο πρωτάθλημα. Ο Ιωνικός το παλεύει επιθετικά, αλλά αμυντικά τερμάτισε τελευταίος στον πρώτο γύρο, ενώ φανερά ανίσχυρος στη γραμμή κρούσης αποδεικνύεται προς στιγμήν ο Λεβαδειακός.

Πλέον, ο δεύτερος γύρος αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον, έχοντας μάλιστα ως δεδομένο ότι οι λιγότερο δυνατές ομάδες θα ενισχυθούν όσο μπορούν προκειμένου να πολλαπλασιάσουν τις προσπάθειές τους είτε για να αναρριχηθούν περισσότερο στη βαθμολογία είτε για να σώσουν την παρτίδα και να παραμείνουν στην κατηγορία.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ