Η Γαλλία έκανε καταγγελία στη FIFA για το γκολ του Γκριεζμάν

Η Γαλλία έκανε καταγγελία στη FIFA για το γκολ του Γκριεζμάν

Η Γαλλία υπέβαλε καταγγελία στη FIFA μετά τον αγώνα που διεξήχθη χθες εναντίον της Τυνησίας κι έληξε με ήττα (0-1) των πρωταθλητών κόσμου, για τη φάση στην οποία ο Αντουάν Γκριεζμάν είδε να του ακυρώνεται το γκολ της ισοφάρισης από τον διαιτητή, μετά από διαβούλευση με το VAR.

Ο Γκριεζμάν είχε σκοράρει στις καθυστερήσεις αλλά το γκολ του ακυρώθηκε, καθώς ο Γάλλος επιθετικός ήταν οφσάιντ όταν ο Ορελιέν Τσουαμενί σέντραρε στη μεγάλη περιοχή. Ωστόσο, η μπάλα αρχικά κόπηκε από έναν Τυνήσιο αμυντικό και μετά έφτασε στον Γκριεζμάν.

Το θέμα που πρέπει να συζητηθεί αφορά τη σκοπιμότητα του παιχνιδιού του Τυνήσιου αμυντικού. Ο Γκριεζμάν είναι αρχικά οφσάιντ, αλλά δεν φαίνεται να παρενοχλεί τον αμυντικό, ο οποίος -έστω και σε επισφαλή ισορροπία- χτυπάει την μπάλα και παίζει, θεραπεύοντας ουσιαστικά το προηγούμενο οφσάιντ του παίκτη της Ατλέτικο Μαδρίτης.

«Καταθέτουμε καταγγελία αφού το γκολ του Αντουάν Γκριεζμάν ακυρώθηκε, κατά τη γνώμη μας, κακώς. Αυτή η καταγγελία πρέπει να κατατεθεί εντός 24 ωρών από το τελευταίο σφύριγμα», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η FFF.

Ωστόσο, η Γαλλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία δεν διευκρίνισε εάν η καταγγελία αφορούσε το ίδιο το γκολ ή το γεγονός ότι ακυρώθηκε μετά το τελικό σφύριγμα.


Σχολιάστε εδώ