Αρχίζουν τα όργανα στην ενέργεια με τα δελτία

Αρχίζουν τα όργανα στην ενέργεια με τα δελτία

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την εκκίνηση και στην Ελλάδα των μέτρων εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας από τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά.

Από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2023 η χώρα μας θα πρέπει να εφαρμόσει κανονισμό της ΕΕ, σύμφωνα με τον οποίο θα πρέπει να ψαλιδίσει κατά 5% υποχρεωτικά την κατανάλωση ρεύματος κατά τις ώρες αιχμής, δηλαδή τις ώρες εκείνες κατά τις οποίες η ζήτηση είναι υψηλότερη στη διάρκεια της ημέρας.

Τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας υπενθυμίζεται ότι η μείωση με εθελοντικά μέτρα θα πρέπει να είναι της τάξης του 10%.

Πρώτες λοιπόν στη σειρά για την υλοποίηση του «κόφτη» στην κατανάλωση ρεύματος κατά τις ώρες αιχμής καθημερινά μπαίνουν οι ενεργοβόρες βιομηχανίες που ηλεκτροδοτούνται από το δίκτυο της υψηλής τάσης αλλά και οι αντίστοιχες επιχειρήσεις της μέσης τάσης.

Για τη διάρκεια των μέτρων το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε συνεργασία με τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, έχει καταλήξει στις ώρες 18:00 – 21.00 καθημερινά και τα Σαββατοκύριακα.

Οι περικοπές θα γίνονται σε ενεργοβόρες επιχειρήσεις μέσω πλατφόρμας δημοπρασιών.

Δηλαδή οι επιχειρήσεις θα αμείβονται για τις ώρες που βγαίνουν από την πρίζα…

Σε ό,τι αφορά τα νοικοκυριά και τις μικρότερες επιχειρήσεις, τα μέτρα περιορισμού της κατανάλωσης ρεύματος δεν είναι υποχρεωτικά για την ώρα…


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

 


Σχολιάστε εδώ