Ανάλεκτα

Επιστροφή Πανούση

Η επιστροφή στην πολιτική φαίνεται να κερδίζει έδαφος. Ο καθηγητής Εγκληματολογίας Γιάννης Πανούσης μπαίνει στο πολιτικό παιχνί­δι, όχι όμως με τον ΣΥΡΙΖΑ, του οποίου ήταν και υπουργός στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, αλλά, με το ΠΑΣΟΚ, υπό τον Νίκο Ανδρουλάκη. Έ­χουν γίνει ήδη σχετικές συζητήσεις και μένει να φανεί κατά πόσο θα κάνει το άλμα ο καθηγητής. Εάν γίνει το βήμα, αυτό θα είναι μέσω του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Ερωτήματα για διανοούμενους

Τα αλλεπάλληλα, βορβορώδη ε­γκληματικά περιστατικά κακοποίη­σης παιδιών, που προκαλούν την κοινωνία τον τελευταίο καιρό, έχουν ανοίξει μια συζήτηση για την παρέμβαση της λεγόμενης πνευματικής ηγεσίας του τόπου. Οι περισσότεροι, όταν μιλούν για αυτή, αναφέρονται κυρίως στα πρόσωπα της Ακαδημίας Αθηνών. Μέχρι σήμερα δεν έχει ακουστεί το παραμικρό…


Ποιοι έκρυβαν τα πορίσματα

Πέρασαν τρία χρόνια από το «ντου» που είχαν κάνει ξαφνικά στις τράπεζες ελεγκτικές υπηρεσίες της Επιτροπής Ανταγωνισμού, παίρνοντας στοιχεία, φακέλους και σκληρούς δίσκους, προκειμένου να διαπιστώσουν εναρμονισμένες πρακτικές των τραπεζών στις χρεώσεις συναλλαγών, δηλαδή την ύπαρξη καρτέλ.

Η έρευνα ολοκληρώθηκε σε όλα αυτά τα κατασχεμένα στοιχεία, με αποτέλεσμα η υπόθεση να ανατεθεί σε εισηγητή. Κατά το πρώτο διάστημα, μήπως υπάρχει κάποιος υπουργός που είχε τις δικές του, μοναδικές απόψεις για τους ελέγχους;


Επιμένουν οι φήμες για Ζεμενίδη

Ισχυρές παρουσίες επιδιώκονται στις θέσεις των αποδήμων, με μία υποψηφιότητα οπωσδήποτε εντός της πρώτης πεντάδας.

Οι γαλάζιοι προδιαγράφουν ανάδειξη προσώπου από το ελληνοαμερικανικό λόμπι και (πολλοί) ξεχωρίζουν τον εκτελεστικό διευθυ­ντή του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας Έντι Ζεμενίδη.

Παρεμβάσεις και κινήσεις του έχουν όντως κατά καιρούς τραβήξει την προσοχή του Μαξίμου, ωστόσο ο ίδιος το αποκλείει… Για την ώρα…


Εντολές για σεμινάρια

Η εικόνα που παρουσίασε βουλευτής της περιφέρειας του ΣΥΡΙΖΑ από την Κεντρική Μακεδονία, που βγήκε σε κανάλι και δεν τα πήγε πολύ καλά απέναντι στον Μπάμπη Παπαδημητρίου για την οικονομία, χτύπησε καμπανάκια στην Κουμουνδούρου.

Οι εντολές ήταν σαφείς. Να μάθουν όλοι τι πρέπει να λένε και πότε θα πρέπει να πετούν –προσφιλές στο κόμμα– την μπάλα στην εξέδρα.


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ