Πέτρος Ξανθόπουλος στο “Π”: Το Παγκόσμιο Κύπελλο των εκπλήξεων

Πέτρος Ξανθόπουλος στο “Π”: Το Παγκόσμιο Κύπελλο των εκπλήξεων

Του
ΠΕΤΡΟΥ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ
πρώην Ποδοσφαιριστή Ολυμπιακού


Είναι προφανές ότι μιλάμε για το Παγκόσμιο Κύπελλο των εκπλήξεων. Η Αργεντινή, η Γερμανία και η φιναλίστ του 2018 Κροατία λογικά θα συνεχίσουν στη διοργάνωση, εντούτοις η Σαουδική Αραβία, η Ιαπωνία και το Μαρόκο έπαιξαν με ψυχή και έδειξαν τι μπορούν να πετύχουν η θέληση και το πάθος. Και αν θέλετε τη γνώμη μου, δεν θα είναι οι μοναδικές λεγόμενες «μικρές» ομάδες που θα δυσκολέψουν τους ακριβοθώρητους αντιπάλους τους.

Συμπέρασμα, αδύναμοι δεν υπάρχουν, με την έννοια που ξέραμε κάποτε, και θα πρέπει όλες οι ομάδες να είναι 100% σοβαρές, αν δεν θέλουν να πέφτουν θύματα των –θεωρητικά και μόνο– υποδεέστερων ομάδων. Πάντως, για να τα λέμε όλα, αυτή είναι η ομορφιά και η μαγεία του ποδοσφαίρου και εκτιμώ μάλιστα πως όσο θα πηγαίνουμε για τα νοκ άουτ παιχνίδια τόσο οι συγκινήσεις θα πολλαπλασιάζονται.

Παραδοσιακά αγαπώ και υποστηρίζω τη Βραζιλία και εννοείται πως επιθυμώ να τη δω να σηκώνει το τρόπαιο. Και όσο για ζευγάρι τελικού, θα ήθελα να κοντραριστεί με την Ολλανδία, ομάδα με ιστορία και παικταράδες, η οποία όμως, όποτε έφτασε στην πηγή, νερό δεν κατάφερε να πιει.

Κάτι ακόμη. Με τη φανέλα και μόνο δεν θα κερδίζει κανείς πια. Βλέπεις τους λεγόμενους «μικρούς» και σκυλιάζουν στο γήπεδο, τρέχοντας ακατάπαυστα. Και με τη φυσική τους κατάσταση συχνά υπερκαλύπτουν έτερες αδυναμίες, ζορίζοντας τους ισχυρούς. Ίσως ήρθε ο καιρός να αντιληφθούμε ότι οι αποστάσεις στο ποδόσφαιρο έχουν μικρύνει και πως τα πάντα, ακόμη και τα πλέον απίθανα, γίνονται. Αλλά, το ξαναλέω, αυτή ακριβώς είναι και η νοστιμιά του, βασιλιάς των σπορ γαρ.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: aek365.org


Σχολιάστε εδώ