Παγκόσμιο Κύπελλο: Ο Aboubakar έσωσε το Καμερούν στο 3-3 με τη Σερβία

Παγκόσμιο Κύπελλο: Ο Aboubakar έσωσε το Καμερούν στο 3-3 με τη Σερβία

Ο επιθετικός του Καμερούν, Βίνσεντ Αμπουμπακάρ, ήρθε από τον πάγκο για να σκοράρει με δυο γκολ και να πάρεθ την ισοπαλία 3-3 με τη Σερβία και σταματησε μια σειρά από οκτώ διαδοχικές ήττες στο Παγκόσμιο Κύπελλο για την αφρικανική ομάδα.

Και οι δύο ομάδες συνεχίζουν να διεκδικούν την 16η θέση, αν και το Καμερούν πρέπει να αντιμετωπίσει τη Βραζιλία στον τελευταίο τους αγώνα την Παρασκευή, ενώ η Σερβία θα αντιμετωπίσει την Ελβετία.

Ο προπονητής της Σερβίας, Ντράγκαν Στοίκοβιτς, είπε ότι ήταν σαν να χάθηκαν δύο βαθμοί αφού άφησαν το πλεονέκτημα 3-1 να γλιστρήσει. Αλλά για το Καμερούν, που σταμάτησε τη σαπίλα στα αποτελέσματα του Παγκοσμίου Κυπέλλου που χρονολογούνται από το 2002, δίνει ζωή στην εκστρατεία τους.

«Σε αυτούς τους αγώνες πρέπει να δείξεις επιθυμία για νίκη», είπε ο Aboubakar. “Οι συμπαίκτες μου έπαιξαν εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο παρά κάποια μικρά λάθη. Νιώσαμε ότι (η Σερβία) ήταν τρεμάμενοι και λίγο κουρασμένοι. Όταν μπήκα, προσπάθησα να το εκμεταλλευτώ στο έπακρο. Αυτό που έχει σημασία είναι η νοοτροπία και το συλλογικό πνεύμα και από αυτή την άποψη κάναμε ένα υπέροχο παιχνίδι».

Το Καμερούν έμεινε χωρίς τον πρώτο τερματοφύλακα Αντρέ Ονανά, ο οποίος ζήτησε να αποχωρήσει από την ομάδα σύμφωνα με τον προπονητή Ριγκόμπερτ Σονγκ, εν μέσω αναφορών ότι το ζευγάρι είχε τσακωθεί λόγω τακτικής.

«Είναι ένας σημαντικός παίκτης, αλλά βρισκόμαστε σε ένα δύσκολο τουρνουά», είπε ο Σονγκ. “Ξέρω τι πρέπει να κάνω, και αυτό είναι να διασφαλίσω ότι η ομάδα θα έχει προτεραιότητα έναντι των ατόμων. Ο Αντρέ ήθελε να βγει (από την ομάδα) και αποδεχθήκαμε αυτή τη θέση. Σε μια ομάδα, η πειθαρχία είναι σημαντική.”


Σχολιάστε εδώ