Μάκης Κουρής: Της… αρπαχτής έχει καταντήσει η χώρα μας!

Μάκης Κουρής: Της… αρπαχτής έχει καταντήσει η χώρα μας!

Άπλετο φως στον ρόλο της «Κιβωτού του Κόσμου»

–Ποιοι κρύβονται πίσω από τις εκατοντάδες ΜΚΟ;
–Ώρα να ανοίξουν όλες, να βγει η… μπόχα στη φόρα, να πιάσουν δουλειά οι Εισαγγελείς

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

Δυστυχώς, μεγάλος είναι ο προβληματισμός που επικρατεί για τις περισσότερες ΜΚΟ του τύπου «παπα-Αντώνη», ο οποίος –όπως αποκαλύφθηκε– έκανε… χρυσές δουλειές με την «Κιβωτό του Κόσμου»! Ό,τι την αφορούσε κρατιόταν μακριά από το φως, που υποτίθεται ότι θα έπρεπε να ήταν άπλετο! Μέχρι που άρχισε το ξήλωμα. Πολλά λέγονται για το τι μπορεί να κρύβεται από πίσω…

Η «Κιβωτός του Κόσμου» δεν έχει δώσει ποτέ και σε κανέναν λογαριασμό για το πού πήγαινε το χρήμα, το οποίο προσέφεραν ακόμα και από το υστέρημά τους πολλοί, με τη σκέψη ότι πήγαινε στους φτωχούς, στους ανήμπορους, σε αυτούς που με πολλές στερήσεις επιβιώνουν μέρα με την ημέρα.

Και η ηγεσία της Εκκλησίας μας, όμως, θα έπρεπε να είχε αναζητήσει πού πήγαιναν οι δωρεές. Να είχε προσπαθήσει να μάθει πού κατέληγε ο κόπος, ο ιδρώτας του ανώνυμου πολίτη. Αλλά ο νεαρός παπάς δεν έδινε λογαριασμό για την «Κιβωτό του Κόσμου».

Σκοτάδι παντού. Μέχρι που άρχισαν οι… ψίθυροι. Και έφτασαν στα αυτιά των ανώνυμων πολιτών, που βοηθούσαν οικονομικά το έργο του κληρικού, του παπα-Αντώνη. Και άρχισαν να πολλαπλασιάζονται τα ερωτηματικά. Και να βγαίνει στο φως η δράση της «Κιβωτού του Κόσμου», που κάθε άλλο παρά άμεμπτη ήταν. Όχι μόνο στη διαχείριση των χρημάτων και στον ρόλο της αλλά και στη… μεταχείριση των παιδιών, με καταγγελίες για χρήση βίας στις δομές της «Κιβωτού», εκμετάλλευση, ακόμη και σεξουαλική κακοποίηση.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ