Ο Κολοσσός με την άμυνα σταμάτησε την ΑΕΚ

Ο Κολοσσός με την άμυνα σταμάτησε την ΑΕΚ

Ο Κολοσσός H Hotels διατήρησε αλώβητη την έδρα του – τρεις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις – με τη νίκη του επί της ΑΕΚ (73-67) στην συνάντηση με την οποία ολοκληρώθηκε η 7η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Basket League.

Τα «κλειδιά» της επικράτησης των «θαλασσί», που υποχρέωσαν την Ένωση στην δεύτερη ήττα της στο 31ο Επαγγελματικό Πρωτάθλημα, ήταν η εξαιρετική άμυνα και η υπεροχή τους στα ριμπάουντ. Ο Κολοσσός H Hotels πήρε 24 επιθετικά ριμπάουντ έναντι 10 της ΑΕΚ.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Τι Τζέι Σταρκς, που πέτυχε 25 πόντους με 5/10 σουτ έξω από τα 6,75 μέτρα και μοίρασε 6 ασίστ και τον ακολούθησε σε απόδοση ο πρώην «Ενωσίτης» Χάρης Γιαννόπουλος ο οποίος έκανε νταμπλ νταμπλ με 17 πόντους και 10 ριμπάουντ.

Το ματς κρίθηκε στην τελευταία περίοδο στην οποία ο Σταρκς πέτυχε 14 πόντους με 4 τρίποντα. Με δύο σερί τρίποντα του Σταρκς και ένα του Μαρκίς Τιγκ στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκάλεπτου, ο Κολοσσός H Hotels ξέφυγε με 60-54, 6’ και 53’’ πριν την λήξη της συνάντησης.

Με νέο σουτ έξω από τα 6,75 μέτρα του Σταρκς οι «θαλασσί» μπήκαν στο τελευταίο εξάλεπτο του αγώνα στο +6 (63-57). Με δύο βολές του Κάμερον ΜακΓκριφ και ένα τρίποντο του Τιμ Φρέζιερ η ΑΕΚ πλησίασε στον πόντο (63-62) στο 36’.

Ο Σταρκς, όμως, συνέχισε το ρεσιτάλ και με καλάθι και σουτ έξω από τα 6,75 μέτρα διατήρησε το προβάδισμα του Κολοσσού H Hotels (68-65 στο 37’).

Ο Κρις Κόφεϊ με τρίποντο και εκείνος, πέτυχε το καθοριστικό σουτ της αναμέτρησης με 1’ και 31’’ να απομένουν για την λήξη της συνάντησης και έφερε τους γηπεδούχους στο +5 (71-66).

Με το σκορ 71-67 και 22’’ πριν το τέλος, ο Γιανίκ Μορέϊρα, επίσης πρώην παίκτης της Ένωσης, πήρε το επιθετικό ριμπάουντ από άστοχη προσπάθεια του Σταρκς και ο Χάρης Γιαννόπουλος με δύο βολές… σφράγισε την επικράτηση του Κολοσσού H Hotels (73-67 με 15’’ να απομένουν για την ολοκλήρωση του αγώνα).

Τα δεκάλεπτα: 15-20, 33-33, 49-48, 73-67.

Ηλίας Καντζούρης (προπονητής ΑΕΚ): «Συγχαρητήρια στον Κολοσσό H Hotels, έδειξε μεγάλη διάθεση για να κερδίσει αυτό το παιχνίδι. Είχε 24 επιθετικά ριμπάουντ και γενικότερα σχεδόν τα διπλάσια από εμάς και αυτό σίγουρα αποτυπώνει τη διάθεση με την οποία έπαιξαν. Πρέπει να βρούμε ποιο είναι το πρόβλημα, να το λύσουμε και να προχωρήσουμε».

Ηλίας Παπαθεοδώρου (προπονητής Κολοσσού H Hotels): «Ήταν μία πολύ μεγάλη και σημαντική νίκη για εμάς, απέναντι σε μία καλή ομάδα, με καλό ρόστερ. Αξίζαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι γιατί ήμασταν πολύ πειθαρχημένοι ειδικά στο αμυντικό μας κομμάτι.

Ελέγξαμε τα ριμπάουντ, ματσάραμε την αθλητικότητά τους και στο τέλος την κατάλληλη στιγμή πετύχαμε κρίσιμα τρίποντα, που μας έδωσαν το δικαίωμα να κερδίσουμε. Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και ευχαριστούμε τον κόσμο για τη βοήθειά του».

Πηγή: ΕΣΑΚΕ

Σχολιάστε εδώ