Μίλα μου για… ό,τι θες

Μίλα μου για… ό,τι θες

Και είναι και ο Ορειβατικός Σύλλογος Κομοτηνής, που έδωσε πληροφορίες, με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για τη διαδρομή της κυριακάτικης βόλτας:

«Κυριακάτικη ορειβατική εξόρμηση για ομάδα μελών και φίλων του ΕΟΣ Κομοτηνής στην περιοχή του Ληνού.

Αφετηρία της διαδρομής το χωριό Ληνός του Δήμου Ιάσμου, οι κάτοικοι του οποίου είναι Έλληνες Πομάκοι, που προέρχονται από ορεινό χωριό το οποίο εγκατέλειψαν και εγκαταστάθηκαν στη σημερινή τοποθεσία.

Σε απόσταση 3 χιλιομέτρων ορειβατικής διαδρομής το μοναστηριακό συγκρότημα του Ληνού στο χώρο του οποίου οι ανασκαφές άρχισαν το 1990.

Το μοναστηριακό συγκρότημα του Ληνού αποτελούσε μέρος ενός από τα μεγαλύτερα μοναστικά κέντρα της περιόδου του Βυζαντίου. Το πρώτο μέρος της διαδρομής ολοκληρώθηκε με την ανάβαση στην κορυφή Γέρακας»…

Άμεσα αναρτήθηκε… ένα κατεβατό, το οποίο χρεώθηκε στον λογαριασμό του ανεξάρτητου πλέον δημοτικού συμβούλου του Δήμου Ιάσμου (ήταν με τον Οντέρ Μουμίν, πριν αποχωρήσει) Μεχμέτ Αρίφ:

«Αγαπητοί φίλοι, παρατηρώ με μεγάλη ανησυχία και ανησυχία ότι οι εθνικιστικοί λόγοι έχουν αυξηθεί πρόσφατα στην περιοχή μας και ότι μια νέα συμπεριφορά έχει προστεθεί στις συμπεριφορές που στοχεύουν καθημερινά τη μειονότητά μας.

Ως υπερασπιστής της ελευθερίας έκφρασης της εθνικής καταγωγής καθώς και της ελευθερίας της θρησκείας των μειονοτήτων και ολόκληρης της κοινωνικής μας δομής, αυτές οι μη ρεαλιστικές και προκλητικές επιθέσεις και ομιλίες είναι απαράδεκτες, και ως εκ τούτου, ορισμένα από τα χαρακτηριστικά, το καθεστώς, τους αγώνες, προηγούμενες και συνεχείς προσπάθειες αναζήτησης δικαιωμάτων από το παρόν στο μέλλον της Μειονότητάς μας.

Δεν μπορεί να αλλάξει γιατί οι κύκλοι δεν θέλουν να αποδεχτούν τα γεγονότα.

Ένας από τους λόγους για τους οποίους τα γράφω αυτά είναι ότι ένας ορειβατικός σύλλογος στα social media κάνει λογαριασμό στο Kozlardere, ένα από τα ιστορικά κολαροχώρια μας, διαστρεβλώνοντας τα γεγονότα και κοροϊδεύοντας τα ευαίσθητα συναισθήματα του λαού μας και ορίζοντας τους χωρικούς ως ‘‘Έλληνες Πομάκους’’.

Ως έλληνες πολίτες της Δυτικής Θράκης, αυτή και παρόμοιες καταστάσεις δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές στο πλαίσιο των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι όσοι προσπαθούν να δημιουργήσουν αναταραχή στην κοινωνία και να δώσουν μια τεχνητή εμφάνιση στη Μειονότητά μας διεκδικώντας την αιωνόβια ιστορία μας, τον ειρηνικό τρόπο ζωής μας και τα χαρακτηριστικά πίστης μας θα αποτύχουν ξανά στο τέλος».

Είναι ηλίου φαεινότερο πως ο Αρίφ απλώς παραχώρησε (αν και ούτε που τον ρώτησαν) τον «τοίχο» του για να γραφτεί η πιο ακραία θέση του τουρκικού εθνικισμού, αλλοιώνοντας την Ιστορία, παραποιώντας την πραγματικότητα, προτάσσοντας αρχές και αξίες…

Σουρεαλιστική κατάσταση…

ΕΛΛΗ ΜΗΤΑΚΙΔΟΥ


ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Σχολιάστε εδώ