Αρρυθμίες στο… Νεοκλασικό φέρνουν οι εκλογές!

Αρρυθμίες στο… Νεοκλασικό φέρνουν οι εκλογές!

Aγωνία τρελή… στο Νεοκλασικό και στα παρακείμενα κτίρια του ΥΠΕΞ, καθώς το κλίμα μυρίζει έντονα εκλογές και υπάρχει ο κίνδυνος να μπλοκαριστούν για μερικούς ακόμη μήνες στην Ελλάδα όσοι δεν πρόφτασαν να φύγουν για τα πόστα στα οποία έχουν μετακινηθεί με απόφαση του Ανώτατου Υπηρεσιακού.

Και αυτό, πέραν της προσωπικής αγωνίας για τους υπό μετακίνηση πρέσβεις, έχει και άλλες παρενέργειες. Για παράδειγμα, ο Ιωάννης Μ. Νικολαΐδης, επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του ΑΝΥΠΕΞ Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, έχει μετατεθεί στη ΜΑ στο ΝΑΤΟ.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης μάλλον δεν έχει διάθεση να αλλάζει διευθυντή μέσα στην προεκλογική περίοδο. Το αποτέλεσμα είναι να υπάρξει σοβαρή εμπλοκή, καθώς ο μέχρι τώρα ΜΑ της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ Σπύρος Λαμπρίδης συνταξιοδοτείται στο τέλος του 2022 και έτσι κινδυνεύει η κρίσιμη αυτή θέση να παραμείνει κενή και να εξυπηρετείται με τον δεύτερο τη τάξει διπλωμάτη της ΜΑ, ο οποίος φυσικά, λόγω και βαθμού, δεν μπορεί να καλύψει το κενό…

Και υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις στις οποίες συμβαίνει το ίδιο, προκαλώντας αρρυθμία στη λειτουργία κρίσιμων ελληνικών πρεσβειών στο εξωτερικό.

[email protected]

ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Διαβάστε τα άρθρα της στήλης  “ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εξωφρενικών” ΕΔΩ


Σχολιάστε εδώ